Eğlence

Game Boy 25 yaşında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo Game Boy özellikle 80’lerde doğanlar için taşınabilir oyun konsolu denince akla gelen ilk cihaz konumunda. Pek çok kişinin anılarında önemli bir yere sahip olan Game Boy, bundan 25 yıl önce 21 Nisan 1989’da Japonya’da piyasaya sürülmüş, ardından aynı yılın ağustos ayında Kuzey Amerika’da satışa çıkmıştı.

nintendo-game-boy-25-yas

Game Boy pek çok kişinin aklına gelen ilk taşınabilir oyun cihazı olsa da, gerçekte işler biraz farklı. Nintendo’nun piyasaya sürdüğü ilk taşınabilir oyun cihazı 28 Nisan 1980’de raflardaki yerini alan ”Game & Watch” olmuştu. Hem Game & Watch’u hem de Game Boy’u tasarlayan isim ise 4 Ekim 1997’de hayatını kaybeden Gunpei Yokoi.

Game Boy’da oynadığı oyunları yeniden oynamak isteyenler içinse iOS ve Android’de çeşitli seçenekler sunuluyor. Ancak Android’in daha açık yapısı itibarıyla daha fazla seçenek barındırdığını ve uygulamaların çok daha kolay yüklenebildiğini belirtmekte fayda var. iOS’te ise işler biraz daha farklı ilerliyor. GameBoy oyunlarını iOS cihazlarda oynamayı mümkün kılan RetroArch isimli emülatörü iOS cihazlara nasıl yükleneceğini gösteren videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Android cihazlarda GameBoy keyfi vadeden uygulamaları ilgili kısmındaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.

İlgili >> Mobile Gameboy, My OldBoy!, RetroArch

İLGİLİ HABERLER