Manşetler

Galaxy Tab S3 tanıtıldı: 9.7 inç 4K ve HDR uyumlu ekran, S Pen desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy tab s3Samsung’un 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenleyeceği etkinliğin yıldızının Galaxy Tab S3 olması uzun süredir bekleniyordu. Tablete dair pek çok bilgi ve detay da tanıtımdan önce internete sızmıştı. Yine de, Güney Koreli şirket Tab S3’ün resmi duyurusunu gerçekleştirirken daha önce ortaya çıkmayan bazı ilginç noktaları paylaştı.

Samsung’un yeni tableti, gerek tasarımı gerek de özellikleri itibarıyla Apple’ın 9.7 inç iPad Pro’suna ciddi bir rakip niteliği taşıyor. Tab S3’ün 9.7 inç Super AMOLED ekranı, 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip. Söz konusu ekran hem 4K hem de HDR içerikleri destekliyor.

galaxy-tab-s3-260217-3Tablette dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 820 işlemci bulunuyor. Vulcan API ile gelişmiş bir oyun performansı vadeden Tab S3, 4 GB RAM barındırıyor. Tabletin 32 GB dahili depolama alanının üzerine microSD kart desteği sayesinde 256 GB daha eklenebiliyor.

Samsung’un yeni tabletinin arkasında otomatik odaklama özelliğine sahip 13 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kamerayı, 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlıyor.

galaxy-tab-s3-260217-2Güney Koreli şirket, kısa bir süre önce Harman’ı satın almıştı. Samsung’un temel motivasyonu Harman’ın otomotiv alanındaki uzmanlığından yararlanmak olsa da, ses teknolojileri konusundaki yetkinliğinden de Galaxy Tab S3’te faydalanılmış. Tabletin hoparlörleri, Harman’ın alt markalarından biri olan AKG’nin imzasını taşıyor.

Tab S3’ün en dikkat çeken yönlerinden birisi de S Pen desteği. Tabletin Samsung’un özel kalemini destekleyeceği, internete sızan kullanım kılavuzuyla ortaya çıkmıştı. Tab S3’ün üzerinde S Pen’in yerleştirilmesi için özel bir yuva bulunmuyor. Kalem, Samsung’un Note serisi akıllı telefonları gibi S Pen destekleyen diğer ürünlerle de kullanılabilecek.

galaxy-tab-s3-260217-4Hazırlanan özel klavye, Tab S3’e manyetik olarak bağlanıyor. Samsung böylelikle Bluetooth bağımlılığından kurtuluyor. Güney Koreli şirket, Tab S3 ile birlikte farklı renklerde koruyucu kılıflar da sunacak.

Galaxy Tab S3 31 Martta raflarda olacak

Samsung’un yeni tabletinde 6000 mAh kapasiteli, hızlı şarj özelliğine sahip pil bulunuyor. Şarj, USB Type-C girişi üzerinden gerçekleştirilecek. 4K video kaydı da yapabilen tablet, kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. Tablet için siyah, gümüş ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. 17 Martta ön siparişe sunulacak olan Galaxy Tab S3, 31 Mart itibarıyla raflardaki yerini alacak.

galaxy-tab-s3-260217-4

İLGİLİ HABERLER