Teknoloji

Galaxy Tab S3 bu sefer de klavyesiyle birlikte boy gösterdi

galaxy tab s3 klavyeSamsung’u izleyen herkes gözünü Galaxy S8 ve Galaxy S8+’a dikmiş durumda. Ancak Güney Koreli şirketin ajandasında Galaxy Tab S3 tablet daha öncelikli bir gündem maddesi niteliği taşıyor.

Tab S3, Güney Koreli şirketin önümüzdeki pazar günü MWC 2017 kapsamında gerçekleştireceği etkinliğin yıldızı olacak. Tablete ait bazı fotoğraflar ve tabletin çeşitli özellikleri daha önce internete sızmıştı. Bu listeye şimdi de Tab S3’ü klavyesiyle gösteren fotoğraflar eklendi.

Tabletin kullanım kılavuzu da kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Kullanım kılavuzunda klavye aksesuarı için manyetik bir yuvanın varlığı dikkat çekmişti. Ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılan fotoğrafta tabletin fiziksel QWERTY klavye aksesuarını tablete monte edilmiş biçimde görmek mümkün oluyor. İnternete sızan kullanım kılavuzunda Tab S3 için opsiyonel S Pen desteğinden de bahsediliyor.

Galaxy Tab S3 9.6 inç AMOLED ekranla gelecek

Samsung’un yeni tabletinin 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü 9.6 inç AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti, Adreno 530 grafik işlemcisi ve 4 GB RAM tabletin bileşenleri arasında sayılıyor. Dahili depolama seçeneklerinin ise 32 ve 128 GB olacağı söyleniyor. Tabletin arkasında 12 megapiksel, önünde ise 5 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunması öngörülüyor. Tabletin bir versiyonunda sadece Wi-Fi bağlantı desteğinin bulunacağı, diğerinde ise LTE bağlantı desteğinin de listeye ekleneceği söyleniyor. Tüm bu dedikoduların doğru olup olmadığını görmek içinse Samsung’un 26 Şubatta düzenleyeceği MWC 2017 etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER