Manşetler

Yeni Galaxy S8 sızıntısı telefonu farklı açılardan görmeyi sağlıyor

samsung bixby
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s8Galaxy S8, şu an için 2017’nin en merak edilen telefonu konumunda. Samsung’un resmi tanıtım tarihini 29 Mart olarak açıklamasının ardından telefona dair iddia ve sızıntılar daha da artmış gibi görünüyor. Akıllı telefonun basın fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından, şimdi de cihazı farklı açılardan ve ekranı açık olarak gösteren fotoğraflar internette dolaşmaya başladı.

BGR tarafından yayınlanan fotoğraflarda görülen cihazın Samsung’un standart S8 modeli olduğunu belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla fotoğraflarda kullanıcıların karşısına 5.8 inç büyüklüğünde bir ekran çıkıyor. S8 ile S8+ ya da S8 edge adını taşıyacağı söylenen ikinci model arasında ekran dışında bir fark olmadığını belirtmek gerekiyor.

Sızan fotoğraflar kullanıcılara yeni bir şey göstermiyor. Ancak daha önce ortaya çıkan görsel unsurlar ve bilgiler yeni fotoğraflarla bir kez daha doğrulanıyor. Yine de, fotoğrafların telefonun en net biçimde görülmesine imkan sağladığını unutmamak gerekiyor.

Akıllı telefonun kenarları neredeyse çerçevesiz kavisli ekranı, fotoğraflarda tüm netliğiyle görülüyor. S8’in ön yüzünde göze çarpan ilk unsur, tahmin edilebileceği üzere, akıllı telefonda fiziksel ana ekran tuşunun ve kapasitif navigasyon tuşlarının bulunmaması oluyor. Bu tuşların yerini ekranın alt kısmına yerleştirilen sanal navigasyon tuşları alıyor.

Sızan fotoğraflarda S8’in arka panelini görmek mümkün olmuyor. Dolayısıyla kamera kurulumunun tasarımı veya parmak izi tarayıcısının konumu hakkında somut bir fikir edinilemiyor.

Galaxy S8 kulaklık jakından vazgeçmiyor

Sızan fotoğraflarda S8’in ekranının üst kısmında 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ve sensörler görülüyor. Bu sensörlerden birisinin iris tarayıcısı işlevi gördüğü düşünülüyor.

Akıllı telefonun ses kontrol tuşları ve güç butonu bir kenara yerleştirilirken, diğer kenarda da gizemli bir tuşun varlığı dikkat çekiyor. Söz konusu tuşun Bixby adını taşıyan sanal asistanı aktive etmek için kullanılacağı söyleniyor.

S8’in alt kenarında ise USB-C girişiyle birlikte 3.5 mm. kulaklık jakı bulunuyor. Kulaklık jakının varlığı, Apple’ın ardından Samsung’un da bu girişten vazgeçeceğini düşünenleri rahatlatacak gibi görünüyor.

Galaxy S8 29 Martta New York’ta tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER