Manşetler

Exynos 8895’lu Galaxy S8+ Snapdragon 835’liden daha hızlı gibi görünüyor

galaxy s8 plus geekbench
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s8 plus geekbenchSamsung silikon üretimi konusunda ilginç bir noktada duruyor. Bir taraftan kendi Exynos işlemcilerini yapan şirket diğer taraftan da Qualcomm’un bazı işlemcilerinin, öncelikle Snapdragon 820’nin, şimdi de 835’in geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Bunun çıkar çatışması yarattığını düşünebilirsiniz, özellikle de Exynos 8895 ile çalışan Samsung Galaxy S8+ üzerinde gerçekleştirilen bir Geekbench benchmark test sonucunu gördükten sonra. Bu test, aynı telefonun Qualcomm Snapdragon 835 ile çalışan versiyonuyla gerçekleştirilen teste göre daha yüksek sonuç veriyor.

Geekbench’te öncelikle Galaxy S8+’ın Snapdragon 835’li, SM-955U kod adlı versiyonuna ait sonuçlar göründü. Bu büyük ekranlı Samsung telefonu tek çekirdek ve çift çekirdek testlerinden sırasıyla 1929 ve 6084 puan elde etmişti. Daha sonra, telefonun Exynos 8895 işlemcili, muhtemelen Türkiye’de de satılacak olan uluslararası modeli, SM-G955F ile ilgili benchmark sonuçları görüldü. O versiyon söz konusu Geekbench testlerinde sırasıyla 1978 ve 6375 puan elde etti.

galaxy s8 plus geekbenchAslına bakarsanız, aradaki fark çok büyük sayılmaz. Tabii ki, söz konusu gerçek hayattaki kullanım deneyimi olunca işin içine başka kriterler de giriyor. Ancak Exynos 8895’in müttefikini performans anlamında, en azından kağıt üstünde geri bıraktığını görmek ilginç oluyor. Üstelik Exynos işlemcinin Snapdragon’dan daha düşük saat frekansına sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda.

Her ne kadar yakın gelecekte pazardaki en büyük marka olmayı sürdürecek olsa da, Qualcomm’un mobil işlemci pazarındaki hakimiyeti tehdit altına girebilir. Hem Samsung’un Exynos hem de Huawei’nin Kirin işlemcileri giderek daha da güçleniyor ve bu işlemcilerin yer aldığı cihazların sayısı da artıyor. Xiaomi de kendi işlemcilerini üretmeye başladı, gelecekte Qualcomm’a olan bağlılığını azaltacaktır. Ve tabii ki, Apple da iPhone ve iPad’leri için kendi işlemcilerini tasarlamayı sürdürüyor. Bu da Qualcomm için büyük bir kayıp olmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER