Teknoloji

Galaxy S8 otomatik odaklama özellikli ön kameraya sahip olabilir

galaxy s7 nougat

galaxy s8Selfie fenomeninin artık hayatın bir parçası haline gelmesi, akıllı telefon üreticilerini de cihazlarına kaliteli kareler yakalayan ön kameralar yerleştirmeleri konusunda teşvik ediyor. Telefonlardaki çerçeve oranlarının küçülmesi ve daha yüksek çözünürlüğe yönelik talebin artması ise üreticilerin işini biraz zorlaştırıyor.

Samsung’un da yeni amiral gemisi Galaxy S8’e seleflerine kıyasla gelişmiş bir ön kamera yerleştireceği konuşuluyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, S8’in ön kamerası otomatik odaklama yeteneğine sahip olacak. Hali hazırda piyasadaki telefonların ön kameralarının büyük kısmında sabit odaklama özelliği bulunuyor. Dolayısıyla S8’in otomatik odaklama ile fark yaratacağı şimdiden söylenebilir. Otomatik odaklama sayesinde kol mesafesinin dışında olan objelerin de fotoğrafı net biçimde çekilebilecek.

Samsung Galaxy S8 kamerasıyla ilgili iddiaları doğrulamadı

Samsung’un S8’in ön kamerasına otomatik odaklama görevi için başlatıcı tarzında bir kodlayıcı yerleştireceği söyleniyor. Bu sayede kamera modüllerinin daha ince hâle gelebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Samsung ise Galaxy S8 ön kamerasıyla ilgili söylenenler konusunda sessizliğini koruyor. Şirketten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, henüz ticarileşmemiş yeni ürünlere dair bilgiler hakkında yorum yapılamayacağı belirtildi.

Samsung, Galaxy Note 7 ile yaşadığı hüsranın ardından S8’de adımlarını sağlam atmaya çalışıyor. Güney Koreli üreticinin büyük umutlar bağladığı telefona dair iddialara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Akıllı telefonun önümüzdeki şubat ayının sonunda Samsung’un MWC 2017 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER