Teknoloji

Galaxy S8 21 Nisanda satışa sunulabilir

galaxy s7 nougat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s8Samsung’un müstakbel amiral gemisi Galaxy S8 ile ilgili dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmayacağı kesinleşen telefonun ne zaman resmiyet kazanacağı henüz bilinmiyor. Ancak pek çok tahminde mart ayının sonu işaret ediliyor. Bu dedikoduya paralel olarak S8’in satışa sunulacağı tarihe dair tahminler de gündeme geliyor.

ET News sitesinin sektörel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, S8 21 Nisanda tüm dünyada satışa sunulacak. Akıllı telefonun tanıtım etkinliğinin ise 29 Martta New York’ta gerçekleştirileceği iddia ediliyor.

Sızıntılara göre, önümüzdeki ayın sonlarında iki S8 modeli kullanıcıların karşısına çıkacak. Standart S8’e, “S8+” adını taşıyan bir modelin daha eşlik etmesi bekleniyor. S8’in 5.7 inç, S8+’ın ise 6.2 inç gibi oldukça büyük bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Akıllı telefonların ABD’de satılacak modellerinde Qualcomm Snapdragon 835 yonga setinin bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Bu yonga setini 4 GB RAM’in tamamlaması öngörülüyor. 12 megapiksel çözünürlüklü arka kamera da yeni S8’lerin bileşenleri arasında sayılıyor.

Samsung, geçtiğimiz yaz tanıttığı ancak makus talihine kurban olan Galaxy Note 7’de iris tarayıcısına yer vermişti. Şirketin S8+’ta da iris tarayıcısı sunması bekleniyor. Her iki telefonun da suya ve toza karşı dayanıklı olacağı söylenirken, tuşsuz ön panel tasarımı Galaxy S8’in dikkat çekici ana unsuru olacak gibi görünüyor.

Galaxy S8 LG G6 ile rekabete girecek

ET News’in haberinde 26 Şubatta tanıtılacak LG G6’nın da 10 Martta satışa sunulacağı belirtiliyor. Galaxy S8 ve G6 arasındaki rekabet biraz gecikmeli başlayacak olsa da, ilgi çekeceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER