Teknoloji

Galaxy S8 çift hoparlör taşıyan ilk Samsung telefonu olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s8Samsung kısa süre önce 8 milyar dolar karşılığında ses teknolojileri konusunda uzmanlaşan Harman’ı satın almıştı. Harman markalı hoparlörlerin Samsung’un yeni amiral gemisinde kullanılacağı yönde haberlerin gündeme gelmesi de fazla zaman almadı. Fone Arena’da yer alan habere göre, Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi Galaxy S8, çift hoparlör taşıyacak. Böylelikle akıllı telefon, Apple’ın iPhone 7’siyle aynı noktada konumlanmış olacak. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus da Apple’ın çift hoparlörlü ilk akıllı telefonları olmuştu.

Samsung, yeni amiral gemisi telefonuna çift hoparlör yerleştirdiği takdirde Apple’ı takip eden adımlarına bir yenisini daha eklemiş olacak. Güney Koreli şirketin elinde Harman gibi bir güç bulunduğu için bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. Harman’ın portföyünde JBL, AKG ve Harman Kardon gibi ses konusunda ün kazanmış pek çok marka bulunuyor. Bu da S8’den daha gelişmiş bir ses deneyimi beklemeyi makul hâle getiriyor.

Çift hoparlörün Galaxy S8’de nerede konumlandırılacağı konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Samsung’un zamanında HTC’nin yaptığı gibi hoparlörleri cihazın ön tarafına yerleştirmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak Güney Koreli şirketin tercihini cihazın alt kısmından yana kullanması daha muhtemel görünüyor.

Galaxy S8 MWC 2017’de görücüye çıkacak

Samsung’un S8’i önümüzdeki şubat ayının sonunda Barselona’da düzenlenecek MWC 2017’de tanıtması bekleniyor. Akıllı telefonun 5.7 inç ve 6.2 inç ekranlı iki farklı versiyonunun bulunacağı söylense de, bu konuda henüz somut bir işaret bulunmuyor. Galaxy S8’de işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 835 ve Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8895 işlemcilerin kullanılacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER