Teknoloji

Sony Galaxy S8 için batarya üretiyor

galaxy s8 bataryaSamsung, geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7 yüzünden yaşadıklarının ardından yeni amiral gemisi Galaxy S8 için batarya konusuna daha fazla önem veriyor. Güney Koreli şirket, Note 7’de iki farklı batarya tedarikçisiyle çalışmasına rağmen aşırı ısınma ve patlama sorunları tüm bataryalarda gözlemlenmişti. Samsung’un batarya üreten birimi SDI, Note 7 için gelen yoğun talebi karşılayamamış ve bataryanın gerçek kullanımını engelleyen sıra dışı yöntemlere yönelmişti.

Güney Koreli şirket, Amperex ile kapasiteyi artırmaya çalışmış, ancak üretilen bataryalar yine problemli çıkmıştı. Samsung, yeni amiral gemisi için üreteceği bataryalarda işi daha sıkı tutuyor. Galaxy S8 batarya üretimi için Samsung, aralarında Sony’nin de bulunduğu üç tedarikçi çalışıyor.

Ancak Sony ve Samsung arasındaki ilişkin direkt bir ilişki olmadığını ve biraz karışık olduğunu da belirtmek gerekiyor. Daha önce Samsung’un S8 bataryalarının üretimi için Murata ile çalışacağı söylenmişti. Ne var ki, daha sonra Sony’nin adı batarya üreticileri arasında geçmeye başladı. Murata’nın Sony’nin batarya birimini satın alacağını açıklaması ise süreci biraz daha karıştırdı. Murata ve Sony arasındaki anlaşmanın temmuzdan itibaren geçerli olması öngörülüyor. Bu da Samsung için S8 batarya üretiminin ilk etapta Sony tarafından gerçekleştirileceği anlamına geliyor.

Galaxy Note 7’nin başına gelenlerin ardından Samsung, bataryalarının güvenliği konusunda daha yoğun testler uyguluyor. Şirket yeni amiral gemisine yerleştireceği her bir bataryayı X-ray’den geçiriyor.

Galaxy S8 mart sonunda görücüye çıkacak

Samsung, Note 7 yüzünden yaşadıklarının ardından yeniden ayağa kalkmak için Galaxy S8’e büyük önem veriyor. Şirketin yeni telefonunu mart ayının sonunda resmen duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER