Teknoloji

Samsung Galaxy S7’de uygulamalar microSD karta taşınabilecek

galaxy s7 microsd

Samsung fanları, şirketin Android Marshmallow’un önceden tanımlanmış özelliklerinden olan uyarlanabilir depolama özelliğini açmayacağına dair haberlerden dolayı biraz üzülmüştü. Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzünün Galaxy S7’nin sahip olacağı toplam 32 GB’lık depolama alanının 8 GB’lık kısmını zaten kullandığını göz önünde bulundurduğumuzda, bu pek hoş bir haber gibi görünmüyor. Neyse ki, Samsung bu durumu telafi edecek bir başka güzelliği sunmaya hazırlanıyor.

Normal bir kullanıcı için Samsung Galaxy S7’nin 32 GB’lık depolama alanı fazlasıyla yeterli olacaktır. Daha kurulumdan hemen sonra işinizi görecek uygulamaları yükledikten sonra geriye 16 GB civarında bir boş alan kalır. Ancak cihazını yoğun şekilde kullananlar veya yeni uygulamaları test etmeyi sevenler için 16 GB’lık alan yeni bir telefon satın alıncaya kadar geçecek süre için pek yeterli olmayabilir. Neyse ki, Samsung bu aşamada microSD kartın varlığından yararlanıyor ve uygulamaları harici microSD karta aktarmaya izin veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 ve S7 edge Ön İnceleme

Bunun sayesinde indirdiğiniz uygulamaların telefonun dahili saklama alanını doldurmasını önleyebilir, zamanı geldiğinde güncellemeler veya diğer içerikler için boş alana sahip olabilirsiniz. Uygulamaları harici microSD karta aktarma özelliği Android’de uzun zamandır mevcut, ancak bazı üreticiler bunu açık şekilde tutmayı tercih etmiyor. Görünüşe göre, Samsung uyarlanabilir depolama özelliğinin eksikliğini bu şekilde kapatmayı amaçlıyor.

galaxy s7 depolama

Samsung zaten 8 GB civarında bir depolama alanını daha telefon kutudan çıkmadan tüketiyor. Buna ek olarak kullanıcılara uyarlanabilir depolama özelliğinden yararlanma fırsatı vermiyor. En azından kullancılara depolama alanını idareli şekilde kullanma noktasında microSD karttan daha fazla yararlanma imkanı tanıyor.

İLGİLİ HABERLER