Manşetler

Galaxy S7 iPhone 6s’ten daha hızlı olabilir

iphone-6s-vs-galaxy-s6-081015

iPhone 6s henüz Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmasa bile, iPhone 6s’e daha şimdiden sahip olan bir sürü tüketici bulunuyor. Üstelik bunlar arasında iPhone 6’dan iPhone 6s’e geçenler de olmalı. Onlar büyük ihtimalle aradaki hız farkını rahatlıkla hissetmişlerdir. Hem işlemcinin iyileştirilmesi hem de RAM’in artırılması performans açısından iPhone 6s’te büyük sıçrama yapılmasını sağlamış.

iPhone 6s’in Android tarafındaki en büyük rakiplerinden birisi de gelecek yılın başlarında beklediğimiz Samsung Galaxy S7 olacak. Bu akıllı telefona ait olduğu iddia edilen ilk benchmark test sonucu internete sızdı. Buna göre yeni Galaxy telefonu çok hızlı olan iPhone 6s’ten bile daha hızlı olabilir.

samsung-galaxy-s7-geekbench-benchmark-081015

Bir Weibo kullanıcısı şu anda M1 Mongoose kod adıyla anılan Exynos 8890 işlemcisine ait GeekBench testinin ekran görüntüsünü paylaştı. Buna göre işlemcinin saat frekansı 2.3 GHz, tek çekirdek testinde 2294 puan, çok çekirdek testinde ise 6908 puan elde ediyor.

Ekran görüntüsünden anlaşıldığı kadarıyla daha altta yer alan iki skor sırasıyla Güç Tasarrufu ve Ultra Güç Tasarrufu modlarında elde edilmiş. Bunlar da sırasıyla 1701 ve 4896 ile 1100 ve 3209 olarak çıkıyor.

Karşılaştıracak olursak, iPhone 6s GeekBench testinden ortalama 2295 tek çekirdek ve 4464 çok çekirdek puanı elde ediyor.

Samsung’un cihazına ait olduğu iddia edilen benchmark sonuçları muhtemelen prototip cihazdan alınmıştır. Bu durumda ileride, işlemcide yapılacak optimizasyonlarla birlikte çeşitli değişiklikler beklenebilir.

Galaxy S7’nin ne zaman tanıtılacağı tam olarak belli değil, ancak söylentiler Samsung’un bu cihazı normalde beklenenden daha önce çıkarmak için acele ettiği söyleniyor. Galaxy S6 geçtiğimiz mart başında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi sırasında tanıtılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER