Manşetler

Samsung Galaxy S7 Edge yüksek kapasiteli pile sahip olacak

samsung ces 2023

galaxy s7 edge

Samsung geçen yıl amiral gemisi akıllı telefonlarında pil kapasitesinde azaltmaya gitmişti. Bu karar Galaxy S6 ve Note 5 telefonlarının en zayıf noktalarından bir tanesinin pilleri olmasına neden olmuştu. Özellikle de Galaxy S6 ortalama bir günlük pil ömrüne ulaşmakta da sıkıntılar yaşayabiliyor, bunu aylar önce gerçekleştirdiğimiz incelemede de belirtmiştik. Görünüşe göre, en azından Galaxy S7’nin kavisli ekrana sahip versiyonu için durum böyle olmayacak,  Samsung’un bu sefer aksi yönde bir adım atacağı ve telefonda devasa bir pile yer vereceği belirtiliyor.

9to5Google sitesinin haberine göre, bir FCC başvuru dokümanı Galaxy S7 Edge’in 3600 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil barındıracağını gösteriyor. Bu, Galaxy Note 5’in 3000 mAh kapasiteli piline göre daha büyük bir pilin olacağı, hatta 3450 mAh kapasiteli pil barındıran Nexus 6P’nin bile geçileceğini gösteriyor. Tabii ki, yüksek kapasiteli pil her zaman en uzun çalışma ömrünün sunulacağı anlamına gelmiyor, ancak bunun epey umut vadeden bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Android telefonlarını bu ayın ikinci yarısında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıyor. 2015’tekinin aksine, her iki model de aynı ekran boyutunu barındırmayacak. Bu sefer S7 Edge’in normal versiyona göre daha büyük, söylentilere göre 5.5 inç ekran barındıracağına inanılıyor. Yani, S7 öne sürülenden daha düşük kapasiteli bir pille gelecek.

Yeni nesil Samsung amiral gemisi Android telefonlarının suya dayanıklı tasarım ve microSD kart yuvasına sahip olması bekleniyor. S7 Edge’in pil kapasitesi bakımından iPhone 6S Plus ile rekabet edecek seviyede olması birçok müstakbel telefon sahibini memnun edecektir. Bu yeni telefonları 21 Şubatta tanıma fırsatı bulacağız. Teknoblog da olay yerinde olacak ve bu yeni telefonları size anında tanıtacak.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER