Manşetler

Galaxy S7 edge vs. iPhone 6s Plus: Suya dayanıklılık testi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un en yeni amiral gemisi Android telefonları Galaxy S7 ve S7 edge geçen yılın Galaxy S6 telefonlarına görünüş açısında epey benziyor. Ancak söz konusu teknik özellikler ve bileşenler olduğunda arada büyük farklılıklar var.

Örneğin yeni modellerin en önemli farklılıklarından bir tanesi IP68 sertifikasına sahip olmaları. Bu da onların cam ve metalin birleşiminden oluşan gövdelerini suya ve toza dayanıklı hâle getiriyor. Galaxy S5’te de suya dayanıklı gövde vardı, ancak IP67 sertifikası mevcuttu. Görünen o ki Samsung suya dayanıklılıkta aradaki bir modeli pas geçti, ancak en son telefonda bu özelliği daha da geliştirdi.

galaxy s7 edge

Gerçek hayatta Galaxy S7 telefonlarının suya karşı nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor ki, bu noktada gerçekleştirilen bir Galaxy S7 edge suya dayanıklılık testi bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Videoda Samsung Galaxy S7 edge’in suya dayanıklılığı, suya dayanıklılık özelliğinin olduğu belirtilmeyen iPhone 6s Plus ile karşılaştırılıyor.

Apple’ın iPhone 6s ve 6s Plus telefonları suya dayanıklı değil veya suya karşı dirençli olduğu belirtilmiyor, bu nedenle telefonlarda bir IP sertifikası bulunmuyor. Ancak geçtiğimiz aylarda çıkan haberler Apple’ın bu yeni iPhone’ların iç tasarımında suya karşı dayanmasını sağlayacak bazı önlemler aldığını işaret ediyordu. Gerçekleştirilen test de bunun doğruluğunu kanıtlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 ve S7 edge Ön İnceleme

Aslına bakarsanız, testin amacı Galaxy S7 edge ve iPhone 6s Plus’ın suya dayanıklılık derecelerini karşılaştırmak değil, yukarıda belirttiğimiz gibi iPhone 6s Plus’ta böyle bir özellik yok. iPhone 6s Plus bu noktada referans işlevi gören normal bir telefon olma özelliğini taşıyor. Tabii ki, testin popülaritesini ve ilgi çekiciliğini artırdığı da bir gerçek.

iPhone 6s Plus da suya dayanıklı olmasa da, suya düştüğünde hemen kolay kolay zarar gelmeyeceği anlaşılıyor. Bu telefon suya batırıldıktan sonra kabaca 10 dakika boyunca zarar gelmeden kalıyor, ancak zamanla suyun iç bileşenlere, basıncın da etkisiyle sızmasıyla birlikte öncelikle ekran bozulmaya başlıyor, daha sonra da telefon tamamen işlevsiz hâle geliyor.

Öte yandan IP68 sertifikası taşıyan Samsung Galaxy S7 edge’in 1 metre derinlikteki suda yarım saat boyunca kalması gerekiyor. Görünüşe göre, yaklaşık 15 dakikalık test süresi boyunca Galaxy S7 edge sağlam şekilde duruyor. Ayrıca suya batırılmış olmasına rağmen ekranın da işlemeye devam ettiği görünüyor.

İLGİLİ HABERLER