Teknoloji

Galaxy S7 Android 7.0 Nougat ile ekran çözünürlüğünü 1080p’ye ayarlayabilir

galaxy s7 inceleme

galaxy s7 incelemeSamsung, yeni Android sürümlerini telefonlara getirmekte yavaş kaldığı için kötü bir şöhrete sahip. Ancak bu durum kimi zaman avantaja dönüşebiliyor. Kullanıcılar muhtemel yeniliklerden daha önce haberdar oldukları için değişime hazırlıksız yakalanma ihtimalleri ortadan kaldırıyor.

Galaxy S7 ve S7 edge sahibi Galaxy Beta Program kullanıcılarına sunulan son yenilik de bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Görünen o ki, Samsung varsayılan ekran çözünürlüğünü Android 7.0 Nougat ile 1440p QHD’den 1080p Full HD’ye çekiyor. Ancak bu durumun kullanıcı deneyimine etki etmeyeceği belirtiliyor.

Normalde çözünürlük değişiklikleri rahatlıkla algılanabilecek cinsten olsa da 5.1 ve 5.5 inç gibi ekran boyutlarında bu değişimi algılamak için çok hassas gözlere sahip olmak gerekiyor. Arayüz ölçeklendirmesi sayesinde farklı çözünürlüklerde bile ekrandaki şeyler aynı boyutta görünebiliyor.

Samsung’dan henüz bu değişikliğe ilişkin olarak bir açıklama gelmiş değil. Ancak kaynak tüketiminin aşağıya çekilmesi, kulağa en makul gelen neden oluyor. Çözünürlüğün aşağıya çekilmesiyle sistem kaynaklarının daha az kullanılmasıyla birlikte pil ömrünün de uzaması hesaplanmış gibi görünüyor. Ancak Android Central sitesi, ilk etapta pil ömründe kayda değer bir gelişme yaşanmadığına dikkat çekiyor.

galaxy s7 android 7.0 nougatUygulamalar QHD çözünürlüğü kullanmaya devam edebilecek. Full HD çözünürlüğe çekilenin sadece arayüz olması, Gear VR’ın durumdan etkilenmeyeceği anlamına da geliyor. Ancak Gear VR’ın şu an için Android Nougat ile uyumlu olmaması da başka bir problem teşkil ediyor.

Galaxy S7 Android 7.0 Nougat güncellemesinin ana sürümünde bu değişiklikten vazgeçilebilir

Arayüz çözünürlüğündeki değişikliğin halen beta aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla Samsung’un nihai versiyonda bu karardan dönmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER