Manşetler

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge için Marshmallow dağıtımına başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s6 marshmallow

Samsung Google’ın Android işletim sisteminin en son sürümünü 15 Şubat tarihinden itibaren mobil cihazlarına sunmaya başlıyor. Şirketten yapılan açıklamada Android Marshmallow Galaxy S6 ve S6 Edge için bugün itibarıyla dağıtıma çıkıyor. Diğer uyumlu cihazlar da çok yakında bu ikiliyi izleyecek.

Ne var ki, Samsung diğer akıllı telefon ve tabletlerine güncellemenin ne zaman dağıtılmaya başlanacağı hakkında net konuşmuyor, sadece her bir pazar için pazar durumuna ve mobil operatörlerine gereksinimlerine göre işletim sistemi güncelleme takviminin detaylarıyla ilgili ayrı duyurular yapacağını söyledi. Bu demek oluyor ki, güncelleme takvimi her ülke için ayrı tarihlerde gerçekleşebilir.

Android 6.0 Marshmallow geçtiğimiz mayıs ayında duyurulmuş, ancak resmi çıkışı eylül ayının hemen sonunda gerçekleştirilmişti. Gelen yeni özellikler arasında Now on Tap gibi, Google Asistan hizmetini işletim sisteminin daha fazla noktasına yayan, kullanıcoların filmler, lokantalar, kişiler ve bunun gibi daha çok içerikle ilgili bağlamsal bilgileri kolaylıkla arama fırsatı sunan bir özelliği işletim sistemine getirmişti. Ayrıca uygulama menüsü de yeniden elden geçirilmiş, yeni bir şablon ve uygulama tavsiyeleri özelliği getirilmişti. Uygulama izinleri üzerinde de ciddi bir çalışma yapan Google, kullanıcılara bir programın hangi verilere ve sistem unsurlarına erişebileceği noktasında daha fazla kontrol imkanı sağlamıştı. Ayrıca çeşitli pil tasarruf özellikleri sayesinde cihazı tek şarjla daha uzun süre kullanma fırsatı da sunulmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 ve S6 edge İncelemesi

Samsung en sonunda Galaxy S6 Marshmallow güncellemelerine başladı, ancak S6 ve S6 Edge dışında kalanlar için güncellemenin ne zaman geleceği hâlâ bilinmezliğini koruyor. Aslında Android ekosisteminin diğer oyuncularında da durum çok farklı sayılmaz. LG G4 için Android Marshmallow güncellemeleri başladı, bunun dışında 2015 yılında çıkmış amiral gemisi cihazlar içinde daha henüz Marshmallow’u geniş çapta almış bir cihaz yok. Ancak 2016 yılı içinde ilerledikçe Marshmallow’un payının daha fazla şekilde arttığını göreceğiz.

Eğer bir Samsung Galaxy S6 veya S6 Edge kullanıcısıysanız, güncellemeyle ilgili düşüncelerinizi ve izlenimlerinizi aşağıdaki yorum alanı aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz. Türkiye’de de Galaxy S6 Marshmallow güncellemesinin kısa süre içinde, yurt dışından çok geride kalınmayacak şekilde sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER