Teknoloji

Samsung yenilenmiş Galaxy Note 7 satışına başlayabilir

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7Galaxy Note 7 büyük umutlarla tanıtılmış, ancak Samsung için büyük bir hayal kırıklığına dönüşmüştü. Ekim ayı itibarıyla satışı tamamen durdurulan Note 7, yakında yeniden raflarda boy gösterebilir. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Note 7 önümüzdeki haziran ayında yenilenmiş olarak tekrar raflara çıkacak.

Samsung ilk olarak geçtiğimiz eylül ayında aşırı ısınma ve buna bağlı yangınların çıkması nedeniyle geri çağırmıştı. Bataryaların değişmesinin ardından Güney Koreli şirket, yeniden Note 7 satışına başlamıştı. Ancak telefondaki sorunların yeni seride de sürmesi üzerine Samsung, Note 7’nin satışını tamamen durdurma kararı almıştı. Güney Koreli şirket, problemin kaynağını bulmak için gerçekleştirdiği araştırmada da temel nedenin batarya olduğu sonucuna varmıştı.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung telefonun 3500 mAh kapasiteli bataryasını 3000 ya da 3200 mAh kapasiteli bataryalarla değiştirecek ve Note 7’yi Hindistan ve Vietnam gibi pazarlarda satacak.

Galaxy Note 7 imha süreci Samsung için maliyetli olabilir

Samsung’un böylelikle cihazın geri çağırılmasından doğan maliyeti azaltmayı planladığı düşünülüyor. Güney Koreli şirketin geri topladığı 2.5 milyon Note 7’nin imha yükümlülüklerinden kurtulmak adına böyle bir hamle yapabileceği de belirtiliyor.

Samsung’dan henüz bu iddiaya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirket, Note 7 ile ilgili araştırmasını tamamlamadan önce geri çağırmanın çevreye olan etkisini minimize etmeyi amaçladığını duyurmuştu.

Samsung, Note 7’nin finansal tablolarına olan etkisinden çabuk biçimde kurtulmuştu. Ancak yaşananların Samsung’un marka imajına olan etkisinin henüz atlatılamadığı da yapılan bir araştırmayla gün yüzüne çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER