Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7’nin Yeni Zelanda’da mobil şebekelere bağlanmasını engelliyor

galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7 yeni zelandaKüresel geri çağırma, uçak yasağı gibi önlemler ve yeni telefonlar için uygulanan finansal teşviklere rağmen, Galaxy Note 7 bazı inatçı kişiler tarafından halen kullanılıyor. Bu inatçı kullanıcıları vazgeçirmek için atılacak bir sonraki adım ise Note 7’nin mobil şebekelere bağlanmasını engellemek olacak.

Samsung’dan yapılan açıklamada 18 Kasımdan itibaren Yeni Zelanda’daki Note 7 kullanıcılarının mobil şebekelere olan bağlantısının kesileceği belirtildi. Böylelikle telefonla arama yapmak, mesaj göndermek veya mobil veriye erişmek engellenmiş olacak.

Wi-Fi erişimi bu hamleden etkilenmeyecek. Ancak bu önlemin Note 7’den vazgeçme konusunda ayak direyen kullanıcıları da harekete geçirmesi bekleniyor. Yeni Zelanda’nın Telekomünikasyon Forum’unun yöneticisi Geoff Thorn, ülkedeki Note 7’lerin büyük kısmının değiştirildiğini, ancak halen birkaç yüz Note 7’nin kullanımda olduğunu dile getirdi.

Ülkedeki Galaxy Note 7 kullanıcılarının telefondan vazgeçmesi için çok sayıda önlem ve teşviğin hayata geçirildiğini söyleyen Thorn, bu son hamleyle kalan telefonların dönüşünün hızlanmasının amaçlandığını dile getirdi.

Galaxy Note 7 Yeni Zelanda örneğinde olduğu gibi başka ülkelerde de engellenecek mi?

Galaxy Note 7 için Yeni Zelanda’da alınan önlemin başka ülkelerde de uygulanıp uygulanmayacağı henüz bilinmiyor. Samsung’dan yapılan açıklamada telefonun gelecekteki kullanımını engellemek adına diğer seçeneklerin de değerlendirildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER