Teknoloji

Galaxy Note 7 yeni serisinde de problemlerinden sıyrılabilmiş değil

galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung’un Galaxy Note 7 yüzünden gördüğü kabuslar kolay kolay sona ereceğe benzemiyor. Şirket sorunlarından kurtulduğunu söylediği yeni seri Note 7’yi kademeli olarak satışa sunmaya hazırlanıyor. İlk etapta Note 7 satın alanlar ise telefonlarını yeni ve sorunsuz modelle değiştiriyor. Ancak Çin’den gelen haberler, söz konusu yeni seri ürünlerinde de aşırı ısınma ve şarjın hızlı biçimde bitmesi gibi problemlerin halen görüldüğünü gösteriyor. Yine Çin’de yeni seriden bir Note 7’nin alev aldığı da iddialar arasında yer alıyor. Bütün bunlar Samsung’un sıkıntı yaşadığı Çin pazarındaki işlerini biraz daha zorlaştırabilecek gelişmeler olarak nitelenebilir.

Samsung’un sorunlarından arındırılmış Note 7’leri bu kadar kısa sürede piyasaya çıkarabilmesi, konusunda farklı görüşler bulunuyor. Bazı çevreler Güney Koreli şirketin bu denli hızlı hareket etmesini takdirle karşılarken, bazı çevreler de Samsung’un sorunun kökenine tam olarak inmediğini ve bu kadar hızlı davranmaması gerektiğini belirtmişti. Samsung bataryaların patlamayacağı konusunda güvence verse de, aşırı ısınma sorununa halen rastlanması şirketin canını sıkacak gibi görünüyor.

Çin’de yeni seri Galaxy Note 7’lerden birinin alev alması konusunda ise şu an için çok fazla detay bilinmiyor. Cihazın değişimden geçmiş bir ürün olup olmadığı konusu halen doğrulanabilmiş değil. Cihaz sahibinin Samsung’un süreç yönetimine güvenmediği ve bu gerekçeyle Note 7’yi şirkete teslim etmediği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Galaxy Note 7 Güney Kore’de 1 Ekimde yeniden satışa sunulacak

Ortalıktaki toz duman henüz kalkmasa da, Note 7 1 Ekim itibarıyla macerasına yeniden başlayacak. Akıllı telefonun ilk durağı Samsung’un anavatanı Güney Kore olacak.

İLGİLİ HABERLER