Teknoloji

Galaxy Note 7 satışları endişeler eşliğinde yeniden başladı

galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7, geçtiğimiz ağustos ayının ilk günlerinde tanıtılmış ve ağustos içinde ilk sahipleriyle buluşmaya başlamıştı. Ancak bazı durumlarda telefonun alev almasına yol açan batarya kaynaklı problemler nedeniyle Samsung akıllı telefonunun satışlarını durdurmuş ve satılan telefonları da geri çağırmıştı. Bu olaydan hem prestij açısından hem de ekonomik bakımdan olumsuz etkilenen Samsung, Note 7 satışlarına yeniden başlamak için yoğun bir mesai içine girmişti. Değişim ve iade sürecini belli ülkelerde halen yürüten şirket, anavatanı Güney Kore’de Note 7 satışlarına geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla yeniden başladı. Güney Kore’yi önümüzdeki bir aylık dönem içinde başka pazarların da takip etmesi planlanıyor.

Yaşananlar Samsung için ilk etapta oldukça iyi geçen 2016’nın üzerine büyük bir gölge düşürmüş durumda. İnternette patlayan Note 7’ler ve geri çağırma sürecinde yaşanan aksaklıklara dair çok sayıda anekdota rastlanıyor. Güney Koreli şirketin Apple’a karşı avantaj sağlamak adına Note 7 çıkış sürecini gerekenden fazla hızlandırdığı da iddialar arasında bulunuyor.

Samsung ise, olması gerektiği gibi, bu iddialara aldırış etmeden sorunlarından arındırılan Note 7’yi kullanıcılara ulaştırmaya çalışıyor. Şirket, kullanıcılarına Note 7’lerinin sorunsuz olduğunu göstermek için bazı işaretlerden faydalanmayı da ihmal etmiyor. Yeni seride bataryanın doluluğu yeşil renkle sembolize ediliyor.

Yeni Galaxy Note 7 modellerinin de aşırı ısındığı iddia ediliyor

Satışı başlayan yeni Galaxy Note 7 serisinde de batarya kaynaklı çeşitli sorunların görüldüğü söyleniyor. Aşırı ısınma, telefon şarjdayken bile pil yüzdesinin düşmesi ve sıcaklığın fazla yükselmesi nedeniyle kapanma, söz konusu sorunlar arasında değerlendiriliyor. Çin’de yeni seriden bir cihazın alev aldığı iddia edilse de, henüz bu konuya ilişkin somut bilgilere ulaşılabilmiş değil.

Bütün bu yaşananların ardından Galaxy Note 7’nin ikinci macerasında nasıl karşılandığını görmek için yıl sonuna kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER