Manşetler

Galaxy Note 7 ve S-Pen resmi görselde ve sızıntı videosunda görüldü

galaxy note 7

galaxy note 7Biri bulanık bir ön inceleme videosu olmak üzere iki farklı sızıntı, Galaxy Note 7’nin neye benzeyeceğini ve neler yapacağını gösteriyor.

Galaxy Note 7 Samsung’un yeni phablet’i, diğer bir deyişle büyük ekranlı akıllı telefonu olacak. Galaxy Note 5’in takipçisi olacak; Samsung, Galaxy S7 ve S7 edge amiral gemisi telefonlarıyla aynı hizaya getirmek amacıyla Galaxy Note 6 adını atlayacağını daha önce belli etmişti. Galaxy S7 Edge gibi, Galaxy Note 7’de kavisli kenarlara sahip bir ekran barındıracak. Böylelikle ilk kez bir Galaxy Note telefonu bu şekilde çıkmış olacak.

Venture Beat sitesinden Evan Blass, dün attığı bir tweet ile bu cihaza ait olduğu iddia edilen bir tanıtım görselini paylaştı. Bununla birlikte cihazla ilgili bazı özellikleri de paylaştı. Blass, tek bir Galaxy Note 7 modelinin olacağını söylüyor. Halbuki bazı dedikodular Samsung’un düz ekranlı ikinci bir Galaxy Note 7 hazırlığını yaptığını da işaret ediyordu.  

Galaxy Note 7’nin sızan fotoğrafına baktığımızda mavi renk gibi yeni bir seçeneğin sunulacağını görüyoruz. Telefonun kavisli kenarları, USB-C portu ve iris tarayıcısını barındıran kamera sensörlerinin bir kısmı, altın renkli kenar çerçevesi, ana ekran tuşuna yerleştirilmiş parmak izi sensörü ve basılarak çıkartılan S-Pen kapasitif kalemi de bu fotoğrafta dikkat çekiyor.

Aşağıda yer alan diğer sızıntı ise aksesuar üreticisi Olixer’den geliyor. Yeni ekran koruyucularını test ettiği sırada cihazı filme aldığını görüyoruz. Videonun düşük kalitesi nedeniyle detaylar pek fark edilmiyor. Ancak telefonun neredeyse sıfır çerçeveli ekranı ve parlak kenarları dikkat çekiyor.

Note 7’nin tanıtımı 2 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Telefonla ilgili en taze bilgileri ve detayları zamanı geldiğinde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER