Teknoloji

Galaxy Note 7 iris tarayıcısı ile ilgili detaylar ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7 iris tarayicisiSamsung’un Galaxy Note serisinin en yeni üyesini önümüzdeki hafta gerçekleştireceği etkinlikte tanıtması bekleniyor. Galaxy Note 7 adını taşıması öngörülen cihazın özelliklerine dair sızıntı ve iddialar da bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde yer buluyor.

galaxy note 7 iris tarayicisiBu söylentiler arasında en dikkat çekicilerden birisi de Samsung Galaxy Note 7’nin bir iris tarayıcısı ile birlikte geleceği. Söz konusu iddianın çeşitli kaynaklarca dillendirilmesi, gerçeklik ihtimalini önemli ölçüde artırmıştı. Android Authority sitesi tarafından yayınlanan yeni sızıntılar ise hem Galaxy Note 7 iris tarayıcısı hem de S Pen Hava Komutu Menüsü hakkında önemli fikirler veriyor.

Kilit ekranı ve güvenlik ayarları bölümünde Parmak izleri başlığı altında İrisler adını taşıyan yeni bir seçenek görülüyor. Bu seçeneğe dokunulduğunda önce bir uyarı mesajı beliriyor. Mesajda iris tarama özelliğine dair kısıtlamalardan bahsediliyor. Bu uzun metin, lens veya gözlük kullananların her zaman iris tarama özelliğinden faydalanamayacağını gösteriyor. İris tarayıcısının düşük ışıklı ortamlarda iyi işlemeyebileceği uyarısı da bu mesajda yapılıyor.

Galaxy Note 7 iris tarayıcısı hızlı çalışacak

Ancak bu kısıtlama ve uyarılara rağmen, Galaxy Note 7’nin iris tarayıcısının oldukça hızlı çalışacağına dair işaretler, daha önce internete sızan bir videoyla verilmişti. Söz konusu video, uygun konumlama ve mesafe ayarlandığında iris tarayıcısının hızlı biçimde telefonun kilidini açacağını ortaya koymuştu.

Android Authority tarafından paylaşılan ekran görüntüleri sadece Galaxy Note 7 iris tarayıcısı ile ilgili değil. S Pen Hava Komut menüsü, uygulama çekmecesi ve genel kullanıcı arayüzünü gözler önüne seren ekran görüntüleri de tanıtıma kısa süre kala Note 7’ye dair daha fazla fikir edinmeyi sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER