Teknoloji

Galaxy Note 7 önümüzdeki haftadan itibaren ABD’de kullanılamayabilir

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 galaxy note 7Samsung, üretimini durdurduğu ve geri çağırdığı Galaxy Note 7 ile ilgili yeni önlemler almaya devam ediyor. Şirket daha önce akıllı telefonu Yeni Zelanda’da kullanılamaz hâle getiren bazı değişiklikler yapmış, kısa süre önce ise aynı önlemlerin Kanada’da da uygulanacağını ilan etmişti. Görünen o ki, önümüzdeki haftadan itibaren Note 7’nin kullanılamayacağı ülkelerin arasına ABD de katılacak. Samsung bunu telefonun şarj edilmesini engelleyerek gerçekleştirecek.

The Verge sitesinde yer alan habere göre, ABD’deki Note 7 sahiplerine bir uyarı mesajı gönderdi. Bu mesajda 15 Aralıkta bir yazılım güncellemesinin yayınlanacağı ve bu güncellemenin ardından Note 7’nin şarj edilemeyeceği belirtildi. Mesajda bu güncellemenin ardından telefonun çalışmayacağı bilgisi de verildi.

Söz konusu Note 7 engellemesinin ABD’deki tüm büyük operatörleri kapsayıp kapsamayacağı bilinmese de, mevcut işaretler bunu gösteriyor. Samsung daha önce de Note 7 için aldığı önlemleri kısa sürede Verizon, AT&T ve diğer operatörlere ulaştırmıştı. Yeni güncellemede de bu senaryonun yine uygulanması muhtemel görünüyor.

Samsung Galaxy Note 7 için ABD’de çeşitli önlemler almaya daha önce başlamıştı. Bu önlemlerden biri, telefonun pil doluluk oranının yüzde 60’la sınırlandırılması olmuştu. Buna ek olarak, telefonun ekranı her açıldığında kullanıcılara cihazı iade etmelerini hatırlatan bir mesaj ortaya çıkıyor.

Galaxy Note 7 iade oranı ABD’de yüzde 85’e ulaşmıştı

Samsung’dan daha önce yapılan bir açıklamada 4 Kasım itibarıyla ABD’de satılan Note 7’lerinin yüzde 85’inin şirkete geri döndüğü açıklanmıştı. Buna rağmen, halen yaklaşık 285 bin Note 7’nin kullanımda olduğu belirtilmişti. Samsung’un yayınlayacağı son güncellemenin iade sürecini sonlandırması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER