Teknoloji

Galaxy Note 6’da 6 GB RAM için yeni bir işaret daha

galaxy note 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 6Henüz yaz sonlarına daha çok zaman var, ancak Samsung ve akıllı telefon fanatikleri için Galaxy Note 6 bekleyişi başladı bile. Samsung’un yeni Galaxy Note amiral gemisi telefonunu ya geçen yıl olduğu gibi ağustos ayında, ya da daha önceki yıllarda olduğu gibi Berlin’de düzenlenen IFA fuarında tanıtması bekleniyor.

Bu yıl geçen son iki yılda olduğu gibi Galaxy Note telefonunun yanında bir de “Edge” modeli görüp görmeyeceğimizi bilmiyoruz. Ancak yılın başlarında çıkan Galaxy S7 edge 5.5 inç ekranıyla zaten büyük ekranlı telefon olma görevini yerine getiriyor. Bu da yeni bir Edge telefonuna olan ihtiyacı biraz olsun azaltıyor gibi düşünülebilir.

Galaxy Note 6 dedikodular yavaş yavaş artmaya başladı. Şimdiye kadar gördüklerimiz, duyduklarımız büyük ekranlı telefonun 6 GB veya 8 GB RAM barındıracağını işaret ediyordu. Son dedikodu ise ilkini destekliyor, Galaxy Note 6’nın 6 GB, 10 nm tabanlı LPDDR4 RAM barındıracağını iddia ediyor.

Samsung dün Çin’de yeni 6 GB LPDDR4 DRAM yongasını tanıttı. Bu yeni bellek sadece hızıyla değil, güç tüketimi bakımından çok verimli olmasıyla da öne çıkıyor. Samsung’un bu büyük gücü gelecek nesil amiral gemisi Android telefonuyla değerlendireceği tahmin ediliyor ki, bu yeni parçayı hak eden sıradaki ilk üst sınıf Samsung akıllı telefonu da Galaxy Note 6 olacak gibi görünüyor.

Note 6 ile ilgili olarak dile getirilen diğer dedikodular arasında 5.8 inç QHD, 2560 x 1440 piksel Super AMOLED ekran ve 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Görünen o ki, yaz sonu kullanıcıları epey güçlü bir telefon bekliyor.

İLGİLİ HABERLER