Manşetler

Samsung Galaxy Note 6 Snapdragon 823 ve 6 GB RAM ile bekleniyor

galaxy note 6

galaxy note 6

Samsung Galaxy Note 6 bu yılın ilerleyen aylarında karşımıza çıkacak Android telefonlarından bir tanesi olacak ve görünüşe göre bu telefonu bekleyenlerin beklediklerine değecek gibi görünüyor. Galaxy Note 6 dünyanın şimdiye kadarki en güçlü akıllı telefonu olabilir.

Çinli sosyal ağ sitesi Weibo üzerinden paylaşılan dedikodulara göre, Galaxy Note 6 Qualcomm’un Snapdragon 823 işlemcisine sahip olacak. Bu işlemci 8 GB’ye kadar RAM destekleyebiliyor.

Şimdiye kadar gelen dedikodular Note 6’nın 6 GB RAM ile geleceği yönünde ki, bu da oldukça etkileyici. 8 GB’lık RAM desteğinin tamamının kullanılması mükemmel olurdu, özellikle sanal gerçeklik uygulamaları bu yüksek RAM miktarının avantajını sonuna kadar kullanırdı. Ancak Samsung büyük ihtimalle Snapdragon 823’ün yanında kendi geliştirdiği Exynos işlemcisi de kullanacaktır ve Türkiye’de de muhtemelen bu işlemciyi taşıyan Note 6’yı göreceğiz. Samsung bu iki çeşit arasında tutarlılığı sağlamak amacıyla 6 GB RAM’e yer verebilir.

64-bit Snapdragon 823 işlemci 3 GHz maksimum saat frekansına sahip olacak, aynı zamanda 720 MHz Adreno 530 GPU’yu da barındıracak.

Kaynaklar Sony Xperia cihazının ve LG G Flex 3’ün de benzer teknik özelliklere sahip şekilde gelebileceğini iddia ediyor. Yani bu yılın ilerleyen aylarında Snapdragon 823’ü Note 6’nın yanında başka akıllı telefonlarda görebiliriz.

Galaxy Note 6 ile ilgili sözü edilen diğer teknik özellikler arasında 5.7 inç Quad HD AMOLED ekran, 16 megapiksel kamera ve iris tarayıcısı bulunuyor. Geçen yıl Note 5’in ağustos ortasında tanıtıldığını ve o ay bitmeden satışa sunulduğunu görmüştük. Samsung iPhone 7 Plus’tan daha erken satışa çıkması için Note 6’yı da geçen yılla aynı zaman penceresi içinde satışa sunabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi

İLGİLİ HABERLER