Manşetler

Samsung Galaxy Note 5’in yeni fotoğrafları ve Exynos 7422 iddiası

samsung-galaxy-note-5-sizinti-280715-2

Samsung Galaxy Note 5 muhtemelen 13 Ağustosta düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. O zamana kadar bu yeni nesil Galaxy Note telefonuyla ilgili epey bilgi elde edeceğiz gibi görünüyor. Tasarımı, S Pen kapasitif kalemi yuvasından çıkarma mekanizması, ekranı gibi bilgilere ek olarak şimdi de işlemcisi hakkında bazı detaylara sahip oluyoruz.

Samsung Galaxy Note 5’te Exynos 7422 işlemci bulunacağı iddia ediliyor. Bu işlemci Galaxy S6’da yer alan 7420’nin geliştirilmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Bu yongaüstü sistemde CPU, GPU ve modem aynı yapı üstünde bulunuyor. Böylelikle Samsung en azından üst sınıf telefonlarında Qualcomm’a olan bağlılığını bu yonga ile tamamen sonlandırma imkanını elde ediyor.

Buna rağmen işlemciyle ilgili farklı senaryolar da mevcut. Bunlardan biri Galaxy Note 5’te de Exynos 7420 olacağı şeklinde. Ayrıca Galaxy Note 5’in Qualcomm Snapdragon 810 işlemciyle geleceği şeklinde iddialarda bulunuyordu.

galaxy-note-5-cpu-z-280715

Galaxy Note 5’in Exynos 7422 yongaset barındıracağı iddiası CPU-Z benchmark testi tarafından destekleniyor. SM-N920F seri numaralı Galaxy Note 5 modelinin 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza barındırdığı, buna ek olarak Galaxy Note 4’teki gibi 5.7 inç QHD ekranın bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan Galaxy Note 5’in tasarımıyla ilgilenenler için yeni ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar var. Ne var ki, bu fotoğraflar S Pen kapasitif kaleminin saklanması ve kullanımı hakkında fazla ipucu vermiyor.

Her sızıntı gibi bunlara da şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Neyse ki, fazla beklemeyeceğiz. 13 Ağustos tarihine şunun şurasında sadece iki hafta kadar zaman kaldı.

İLGİLİ HABERLER