Teknoloji

Galaxy Note 5 Türkiye’de Android 7.0 Nougat güncellemesini almaya başladı

galaxy note 5Türkiye’deki Samsung Galaxy Note 5 sahipleri de Android 7.0 Nougat ile tanışanlar kervanına katılıyor. Samsung Türkiye, daha önce açıkladığı yol haritasına büyük ölçüde sadık kalarak en güncel Android sürümünün dağıtımına başladı. Güncellemenin kademeli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

N920CXXU3CQC7 kodlu yazılım güncellemesinin gelişi için ilk etapta mart ayının başları işaret edilse de, küçük bir sarkmayla dağıtımın ay ortasında başlayabileceği söylenmişti. Note 5 için Android Nougat güncellemesinin dağıtıma çıkmasıyla birlikte gözler Samsung Türkiye tarafından açıklanan takvimdeki diğer telefonlara çevrildi.

Note 5 sahiplerinin Android Nougat güncellemesini indirebilmeleri için 1.3 GB boş alana sahip olmaları gerekiyor. Güncellemenin diğer ülkelerdeki Note 5 sahipleriyle ne zaman buluşacağı ise henüz bilinmiyor.

Note 5 için hazırlanan Nougat paketinde Google’ın güvenlik yamasının yanı sıra yeni emojiler, çoklu görev için çoklu pencere desteği, Hızlı Panel, Direkt Cevap desteği, birleşik bildirimler, performans modu, yeni açılır pencere işlevi ve Samsung Pass gibi özellikler bulunuyor.

Galaxy Note 5 güncellemesi Türkiye’deki kullanıcılarla kademeli olarak buluşuyor

Türkiye’deki bazı Note 5 kullanıcıları şimdiden Android 7.0 Nougat ile tanışsa da, bazı kullanıcılar henüz güncellemenin yüklenmesine ilişkin bildirimi görebilmiş değil. Ancak dağıtım kademeli olarak gerçekleştiği için kısa süre zarfında tüm Note 5 sahiplerinin en güncel Android deneyimini yaşamaya başlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER