Teknoloji

Galaxy Nexus’ta USB yığın depolama desteği yok, ancak diğer Android 4.0 cihazlarında olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google ve Samsung tarafından yapılan yazılım ve donanım seçimleri nedeniyle Galaxy Nexus bir bilgisayara veya bilgisayardan dosya transferine olanak sağlayan USB Yığın Depolama desteğini barındırmıyor. Neyse ki, Android mühendislerinden Dan Morill bu sorunun Android 4.0 ile çalışan diğer cihazları etkilemeyeceğini belirtti.

Android 3.0’ın çıkışından beri cihaz üreticileri hem medya hem de uygulamaları iki ayrı bölme yerine tek bir disk hacminde saklama fırsatına sahip. Bu da telefonun daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte telefon üzerinden veri transferi bazı kullanıcılar için biraz karmaşık hâle gelebiliyor.

Android 4.0 ile çalışan ve çıkarılabilir SD kartlar üzerinde depolama desteğine sahip cihazlar medya işletim sisteminde ayrı kaldığı için sunucu PC’lere bağlanmaya devam edecek. Windows PC sahibi Galaxy Nexus kullanıcıları için söz konusu problemin fazla bir işlev kaybına yol açacağını söylemek zor. Çünkü Windows işletim sistemi MTP standardını doğal olarak desteklediği için telefona dosya transferi sorunsuz bir şekilde yapılmaya devam edecektir. Ne var ki, Mac kullanıcılarının Android File Transfer (Android Dosya Transferi) adı verilen bir yazılımı kullanmaları gerekecek.

İlgili – Reddit
İlgili – Android File Transfer

İLGİLİ HABERLER