Teknoloji

Samsung Galaxy J3 giriş seviyesi Android telefon tanıtıldı

samsung-galaxy-j3-201115-1

Samsung Galaxy J3 giriş seviyesi Android telefonuyla ilgili detaylar birkaç hafta önce internete düşmüştü. Samsung en sonunda Galaxy J3’ün duyurusunu gerçekleştirdi. Samsung Galaxy J3’ün tanıtımı Çin’de gerçekleştirildi, ancak Güney Koreli şirketin bu Galaxy J serisi Android telefonunu önümüzdeki birkaç hafta içinde dünya çapında piyasaya sunması bekleniyor.

Şu an için Samsung Galaxy J3 herhangi bir yerde, resmi olarak tanıtıldığı Çin’de bile ön siparişe açılmadı. Ancak Samsung’un Çin biriminin resmi web sitesinde Galaxy J3 ve bu Android telefonuyla ilgili detaylara rastlamak mümkün oluyor.

Galaxy J3 bir Android Lollipop akıllı telefonu olsa da, Samsung bu telefonun hangi Lollipop sürümüyle yüklü olarak geleceğini açıklamıyor. Telefonun düşük profilli teknik özellikleri, gelecek yıl içinde Galaxy J3’ün Marshmallow güncellemesi alacak olma ihtimalini biraz düşürüyor gibi görünüyor.

Teknik özellikler demişken, Samsung Galaxy J3’te 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 1.5 GB RAM mevcut. Sadece 8 GB dahili hafızanın bulunduğu telefonda microSD kart yuvası sayesinde dahili bellek 32 GB’ye kadar varan miktarda artırılabiliyor.

samsung-galaxy-j3-201115-2

Samsung Galaxy J3’ün çift SIM kartlı versiyonu da gelecek. Bu arada Galaxy J3’ün en güçlü olduğu nokta 720p HD destekli, 5 inç Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekran gibi görünüyor. Samsung, bu telefonun Corning Gorilla Glass ekran camına sahip olup olmadığı konusunda bir bilgi vermiyor, ancak telefonun giriş seviyesine mensup olduğunu düşündüğümüzde, bunun ihtimalinin düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy J3’ün arkasında 8 megapiksel, otomatik odaklı, LED flaşlı ve video kayıt özellikli kamera bulunurken önünde de selfie fotoğraflar ve görüntülü görüşmeler için ikinci bir kamera bulunuyor. Bu kamera da 5 megapiksel çözünürlük desteğine sahip.

Samsung Galaxy J3’ün gövdesi 142.3 x 71 x 7.9 mm.’lik boyutlara sahip. Pilsiz ağırlığı da 138 gr. Yani karşımızda nispeten ince bir Android telefonu var ve bunun giriş seviyesi Android telefonu için iyi bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy J3’ün gücünü 2600 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Galaxy J3’ün düşük profilli teknik özelliklerini dikkate aldığımızda bu pilin 1 günü rahatlıkla çıkarabileceği görülüyor.

 

Daha önce belirttiğimiz gibi, Samsung Galaxy J3’te Android Lollipop yüklü olarak gelecek. Bununla birlikte Samsung’un Smart Manager ve benzeri çeşitli uygulamaları da ön yüklü olarak sunulacaktır. Eğer Samsung Galaxy J3 Türkiye’de de satışa sunulacak olursa, o zaman telefonda Türkiye’ye özel çeşitli uygulama ve servislerin de bulunduğunu görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER