Eğlence

Gabe Newell: Valve’daki işten çıkarmalar projelerin iptali anlamına gelmiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve’da Steam Box projesinde önemli bir rol oynayan Jeri Ellsworth’ün işten çıkarılması büyük bir sürpriz olarak nitelendirilse de Ellsworth’ün yalnız olmadığı kısa sürede anlaşıldı. Şirket yetenekli mühendisin hemen ardından Android ve donanım geliştirme birimlerinde de personel indirimine gitti. Gamastura işten çıkarılanların sayısının 25’e ulaşmış olabileceğini belirtirken, bazı Valve çalışanlarının yaşananları ”büyük temizlik” olarak tanımladıkları ve şirketin ”büyük kararlar” almakla uğraştığını söyledikleri öğrenildi.

valve-110912

Valve yaşanan bu son ayrılıkları dolaylı bir biçimde de olsa doğruladı. Şirketin personel rehberinin mevcut hali ve bir ay öncesine ait bir ekran görüntüsü karşılaştırıldığı zaman çalışan sayısında 8 kişilik bir düşüş olduğu görülüyor. Güncel listede eksikliği en çok dikkat çeken isimse Jason Holtman oldu. Valve’da kurumsal geliştirme direktörü olarak görev yapan Holtman, dijital oyun dağıtım platformu Steam’in mimarlarından biriydi. Valve’ın personel rehberinde çalışanların sadece üçte birinin gösterilmesi nedeniyle şirkette işten çıkarmaların çok daha geniş kapsamlı olabileceği ifade edildi.

Geleneksel şirketler gibi patronlara sahip olmamasıyla dikkat çeken Valve’ın organizasyon yapısı da alışılagelmiş yapılardan oldukça farklı. Şirketin bu farklı pozisyonu yaşanan işten çıkarmaların da biraz daha şaşkınlıkla karşılanmasına neden olurken, akıllara Valve’nin mevcut projelerden vazgeçtiği ihtimalini getirdi. Üzerinde çalıştığı ve PC ile konsol deneyimini bir potada eritecek olan Steam Box ile daha şimdiden oyun dünyasında heyecan yaratan şirketin bu projelerden vazgeçmiş olabileceği dedikodularına yanıt ise fazla gecikmedi.

Adı Valve ile neredeyse eş anlamlı hale gelen şirket kurucularından Gabe Newell, yaşanan hareketli saatlerin ardından Engadget’e bir açıklamada bulundu. Normalde personelle ilgili bu tarz durumlarda açıklama yapmadıklarını söyleyen Newell, yaşananlarla ilgili ortalıkta çok fazla spekülasyon dolaşması nedeniyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini dile getirdi. Newell şirket olarak bir proje iptal etmediklerini, önceliklerini ve daha önce konuştukları projeleri değiştirmediklerini ifade etti. Yaşananların Steam, Linux ya da herhangi bir oyunla ilgili olmadığının altını çizen Valve, işten çıkarılan belli isimler üstüne konuşmayacaklarını da sözlerine ekledi.

İlgili >> Gamasutra, Develop, Engadget

İLGİLİ HABERLER