Teknoloji

G Suite Google’ın kurumlara ve işletmelere özel uygulama paketinin yeni adı

g suite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, içinde Gmail, Takvim ve Drive gibi hizmetleri bulunduran, işletmelere özel “Google Apps for Work” paketinin yeni adının “G Suite” olduğunu duyurdu. Ayrıca şirket aynı zamanda “Google for Work” olarak adlandırılan kurumsal servis platformunun adını da “Google Cloud” olarak değiştirdi.

Her iki değişiklik de Google’ın “work”, yani “iş” kelimesinden uzaklaşarak, temelde kurumlara özel olarak görülen servislerini çalışma alanlarının ötesine, daha geniş bir kitleye yaymak istediğini gösteriyor. Bunun için de daha genel terimler tercih edilmiş.

Google’ın konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, Google Cloud ürünlerinin her büyüklükteki müşteri için uygun olduğuna dikkat çekiliyor. Kendi işinin sahibi olanlar ve başlangıç aşamasındaki şirketlerden aralarında Google’ın da bulunduğu dünyanın en büyük işletmelerine kadar geniş yelpazedeki kurumun Google Cloud servislerinden yararlanabileceğini belirtiyor.

Google, bu isim değişikliğine ek olarak, G Suite servislerinde birtakım iyileştirmelerde de bulundu. Bunların arasında makine tabanlı zeka araştırmalarını temel alan yeni özellikler başta geliyor.

Yapay zekanın desteği sayesinde Drive içinde ilgili dosyaları bulmak kolaylaşacak. Buna ek olarak Takvim içinde yeni bir ekip buluşma takvimi ayarlama aracı sunuluyor. Sunumlar içinde dinamik arayüz tavsiyeleri, Dokümanlar’da ise makine tabanlı zekayı kullanarak dokümanlara yerleştirilecek ilgili konuları ve görselleri tavsiye eden bir özellik de G Suite’in yenilikleri arasında yer alıyor. Google gelecekte yeni özelliklerin G Suite paketine eklenmeye devam edeceğinin de altını çiziyor.

Google, öncelikle kurumları hedefleyen yazılım ve servis paketlerinde yaptığı bu değişiklikleri hazırladığı yeni bir doodle ile de kutluyor.

g suite

İLGİLİ HABERLER