Teknoloji

Fusion Garage’dan GridOS tabanlı tablet ve akıllı telefon: Grid 10 ve Grid 4 – Video

Fusion Garage’ı geçen yıl piyasaya sürdüğü JooJoo tabletten hatırlarsınız. O tabletle pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğimiz şirket bir tablet ve bir akıllı telefonla şansını bir kez daha deniyor: Grid 10 ve Grid 4.

Grid 10 tablet özelleştirilmiş GridOS işletim sistemiyle birlikte geliyor. 10.1 inç’lik, 1366 x 768 pilsel çözünürlüklü ekrana sahip olan bu tablet 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli NVIDIA Tegra 2 yongaseti barındırıyor. GridOS’in bir özelliği de Android uygulamalarını destekliyor oluşu. Öte yandan kullanıcılar Grid Shop adı verilen özel bir mağazadan veya Amazon’un “Appstore for Android” adlı Android mağazasından da uygulama indirebiliyor. Buna ek olarak, GridOS işletim siseminin kullanıcılara sınırsız alan üzerinde uygulamaları kümelendirmelerini sağlayacak eşsiz bir ana ekranı bulunuyor.

Fusion Garage’ın tanıttığı bir diğer ürün olan Grid 4 akıllı telefon da GridOS tabanlı bir cihaz. 1 GHz Qualcomm Snapdragon işlemciyle çalışan bu tabletin yılın son çeyreğinde 399$’lık fiyat ile yurtdışında piyasaya çıkması bekleniyor. Wi-Fi destekli Grid 10’un da 15 Eylülde 499$’dan satışa çıkacağı belirtildi. 599$’lık fiyata sahip olan 3G destekli versiyon da onu izleyecek. Amazon bu yeni ürünlerin satışını gerçekleştirecek, ön siparişler alınmaya başladı bile. Bu arada mevcut JooJoo sahipleri de önümüzdeki aylarda Grid 10’a ücretsiz sahip olacakmış.

Video: GridOS

İlgili – Fusion Garage (Grid 10)
İlgili – Fusion Garage (Grid 4)

İLGİLİ HABERLER