Teknoloji

Fujitsu’nun Tegra 3 işlemcili ve 13.1 megapiksel kameralı telefonu MWC’de geliyor

Fujitsu, gelecek hafta başlayacak Mobil Dünya Kongresi’nde Avrupa’ya özel gözde bir akıllı telefon çıkaracağı sözünü vermişti. Gelen son haberler 4.6 inç’lik ekrana ve Tegra 3 işlemciye sahip bir canavarın yolda olduğunu gösteriyor.

UnwiredView sitesinin haberine göre yeni Fujitsu cihazı Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışacak ve NVIDIA’nın dört çekirdekli işlemcisini barındıracak. Buna ek olarak 13.1 megapiksellik bir yüksek çözünürlüklü kamera da cihazın arkasında bulunacak. Adı açıklanmayan Fujitsu cihazında telefona izinsiz erişimi engelleyen bir parmak izi okuyucusu da bulunacak. Telefonun toza ve suya karşı dayanıklı olacağı da söyleniyor. En son tanıtılan telefonlardan birisi olan Panasonic Eluga‘da da benzer bir özellik bulunuyor.

Fujitsu’nun yeni cihazında mobil ödeme sistemleriyle kullanılmasına olanak sağlayacak NFC desteğinin bulunması da beklentiler arasında. Ayrıca LTE bağlantı desteğinin varolacağı da konuşuluyor. Şirket, akıllı telefonların güçlü sosyal ağ entegrasyonunun yanı sıra SLR makinelere eşdeğer bir fotoğraf deneyimi sunması gerektiğini de öne sürmüştü.

İlgili – UnwiredView
İlgili – European Communications

İLGİLİ HABERLER