Manşetler

FujiFilm’den 12.3 megapiksellik APS-C sensörlü, hibrit vizörlü FinePix X100 – Galeri & Video

Photokina 2010 için Almanya’nın Köln şehrinde nefesler tutulmuş durumda. FujiFilm’in bu fuar kapsamında düzenleyeceği basın toplantısının Salı gününden önce gerçekleşmesi beklenmiyor. Yine de şirket bu fuarda ilk kez tanıtacağı FinePix X100 ile ilgili bilgileri açıklamaktan geri kalmadı.

12.3 megapiksellik APS-C sensörlü bu makine 720p video kayıt yeteneğine de sahip. EXR işlemcisi barındırmasının yanı sıra 23mm F2 Fujinıon lens ile birlikte satılacak olan bu yeni dijital fotoğraf makinesinde kullanıcıların optik ve elektronik vizör arasında geçiş yapmasını ve çekimle ilgili bilgilerin gösterilmesini sağlayan hibrit vizör de yer alıyor.

Arkasında 2.8 inç’lik LCD ekranı bulunan bu makine magnezyum alaşımla kaplanmış. Bu da Finepix X100’ü daha da çekici bir hâle sokuyor. 200’den 6400’e ISO aralığı sayesinde düşük ışıkta fotoğraf çekenler bu makineye minnettar kalacaklar. Ayrıca 5 fps’lik daimi çekim, elle çekim modu, SD / SDHC / SDXC kart desteği ve 127 x 75 x 54 mm’lik boyutlara sahip olan bu makinenin 2011 yılı başında piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

FujiFilm FinePix X100’ün fotoğraflarından oluşan galeriyi aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: FujiFilm FinePix X100
[nggallery id=412]

Video: FujiFilm FinePix X100

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)
İlgili – FujiFilm (1)
İlgili – FujiFilm (2)
İlgili – Digital Photography Review
İlgili – Finepix.com (Teknik Özellikler)

İLGİLİ HABERLER