Teknoloji

Fuji Dağı’nda 3 ay boyunca ücretsiz Wi-Fi erişimi sağlanacak

fuji-dagi-wi-fi-japonya-090715

Heyecan verici, ancak aynı zamanda yorucu bir dağ tırmanışının sonuna ulaştığınızı düşünün. Bir selfie çekmek veya başarınızı tüm dünyayla paylaşacak bir tweet atmak için telefonunuza uzanıyorsunuz, ancak internet bağlantınız olmadığı için bu isteğinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Artık Japonya’nın zirvesinde bu tarz problemler yaşanmayacak. Japonya’daki Fuji Dağı’na yerleştirilecek sekiz Wi-Fi noktası sayesinde bu muhteşem deneyimdeki anılar rahatlıkla paylaşılabilecek.

Ücretsiz Wi-Fi noktası kurmak pek sıradışı bir şey olmasa da, bu işlemin Fuji Dağı’nda gerçekleştirilmesi işleri biraz değiştiriyor. Özellikle yabancı turistler için Wi-Fi bağlantı noktaları büyük önem taşıyor. Tokyo’da gerçekleştirilecek 2020 Olimpiyatları’nın yaklaşması ve ülkeye çok sayıda yabancı turistin beklenmesi nedeniyle Japonya genelindeki Wi-Fi bağlantı noktalarının sayısının artması planlanıyor.

Fuji Dağı’na NTT DoCoMo ve bölgesel yönetim işbirliğiyle yerleştiren Wi-Fi bağlantı noktaları, 10 Temmuz itibarıyla faaliyete geçecek. Bağlantı noktaları turizm sezonu olan temmuz ve eylül ayları arasında çalışacak. Yerel yetkililer Wi-Fi bağlantısının sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra Fuji Dağı’ndaki hava durumunu kontrol etme amacıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER