Teknoloji

Foxconn Sharp’ı 6.24 milyar dolar karşılığında satın alıyor

foxconn sharp

Aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok şirket için telefon üretimi gerçekleştiren Foxconn’un gözünü Japon elektronik devi Sharp’a diktiğine dair dedikodular bir süredir konuşuluyordu. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, taraflar 6.24 milyar dolar karşılığında anlaşmaya vardı. Gazete, Foxconn’un Sharp için Japon hükümeti tarafından da desteklenen Innovation Network Corp. isimli bir şirketi saf dışı bıraktığını belirtti.

Foxconn Başkanı Terry Gou, şirketinin en az dört yıldır Sharp’ın peşinde olduğunu dile getirdi. Foxconn’un Sharp için bu yılın başlarında önce 5.1 milyar dolar önerdiği, daha sonra teklifini 5.44 milyar dolara yükselttiğine dair haberler de basın organlarında yer bulmuştu. Sharp son yıllarda büyük zarara uğrasa da, Foxconn’un şirkete ihtiyaç duyduğu nakit akışını sağlaması bekleniyor. Foxconn’un Sharp için bu kadar ısrarcı olmasında şirketin akıllı telefon ekranı üretim kapasitesi önemli rol oynuyor.

Foxconn Sharp flörtü, ilk gündeme geldiği dönemde analistlerin farklı gerekçelerle eleştirilerine maruz kalmıştı. Kimi analistler Foxconn’un Sharp’ın sektöründe tecrübesinin bulunmadığını ve bazı konularda çıkarların çatıştığını belirtirken, Japon analistler ise Sharp’ın Japon sahipliği altında kalması gerektiğini savunmuştu. The Wall Street Journal tarafından daha önce yayınlanan bir haberde, Foxconn’un Sharp’ın yönetim kurulunu ikna etmek adına daha fazla para ödemeye hazır olduğu belirtilmişti. Anlaşmanın tam anlamıyla resmiyet kazanması için Japonya’daki yetkili kurumlar tarafından onaylanması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER