Teknoloji

Foxconn çalışanlarının maaşlarına yüzde 30 zam yapacağını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Reuters’in haberine göre Foxconn çalışanlarının maaşına geçtiğimiz hafta açıklanan yüzde 20’nin üzerine 10 daha ekleyerek yüzde 30 oranında bir zam yapacak. Şirket adına konuşan Arthur Huang, yüzde 30’luk zammın en kısa zamanda çalışanların maaşlarına yansıtılacağını söyledi.

Foxconn maaş zammıyla birlikte çalışanların saygısını tekrar kazanmayı ve verimliliği arttırmayı umuyor. Şirketin yaptığı zamn açıklamasından sonra hisse senetlerinin değeri yüzde 2 oranında düşüşe uğrarken, bu zammın şirketin operasyon kârına negatif yönde etki edeceği şeklinde endişler yükseldi.

Foxconn’da şu ana kadar 12 intihar vakası kaydedildi. İntihar eden Foxconn mühendisi Yan Li’nin ailesi çocuklarını hiç durmaksızın 34 saat çalıştırıldığını ve 10 saatlik aradan sonra bir 12 saat daha çalıştırıldığını iddia etti. Aile bu olay karşısında Foxconn’dan çalışanların yıllık maaşının 25 katına denk gelen 250 bin yuanlık bir tazminat talebinde bulunuyor. Foxconn bu meseleyle ilgili olarak hiçbir sorumluluk kabul etmezken aileye sadece “insani şartlara” göre ödeme yapabileceğini belirtiyor.

İlgili – Reuters
İlgili – Yahoo Hong Kong

İLGİLİ HABERLER