Teknoloji

Foursquare konum teknolojisini başka uygulamaların kullanmasına izin verecek

foursquare konumFoursquare konum teknolojisini başkalarıyla paylaşma konusunda veri paylaşımında olduğu kadar istekli değildi. Ancak şirket bu yaklaşımından vazgeçti ve “Pligrim” adını taşıyan ana konum teknolojisini diğer uygulamaların kullanımına açmaya karar verdi.

Pligrim için bir geliştirici kiti çıkaran şirket, böylelikle diğer uygulamaların da konum konusundaki yeteneklerinden yararlanmasının önünü açtı. Geliştirici kitinde bulunan araçlar sayesinde uygulamalar kullanıcının konumunu bina seviyesinde tespit edebilecek ve bu doğrultuda kullanıcılara hizmet verecek.

Örneğin, bir fitness uygulaması kullanıcılarına yemek yedikleri yer doğrultusunda bir egzersiz programı önerebilecek. Ya da konum tabanlı bir oyun, macerayı oyuncuların mahalleleri veya gittikleri mağazaların etrafında şekillendirebilecek. Bazı uygulamalar Pligrim’i test etmeye şimdiden başlamış durumda.

Foursquare konum teknolojisiyle kasasına daha fazla para koymak istiyor

Fouraquare’in yaklaşımındaki değişikliğe çok da şaşırmamak gerekiyor. Konum teknolojisi ve konum verileri, şirkete kasasına daha fazla para koyması için ciddi fırsat veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER