Teknoloji

Foursquare iOS uygulamasının yeni sürümüyle keşfetmeyi ana ekrana taşıyor

2009 yılında kurulan Foursquare ilk zamanlarında daha çok yer bildirimi yapma ve arkadaşların nerelerde takıldığını görmeye yönelik bir uygulamaydı. Servis 2 yıl içinde 3.5 milyar yer bildirimi sayısına ulaşmıştı. Ancak CEO Dennis Crowley ani bir kararla servisin yapısını değiştirmeye karar verdi ve Foursquare’i sadece yer bildirimi yapmaya yarayan bir uygulamadan en iyi mekanları keşfetmekte kullanılan bir uygulama haline getirmek için çalışmalara başladı.

foursquare-ios-100413

Bu çalışmalar doğrultusunda Foursquare’in Keşfet adındaki tavsiye motoru uygulamanın en faydalı parçası haline geldi ve Foursquare’in Yelp gibi benzer servislerin önüne geçmesini sağladı. Ortaya koyulan bu hedefe rağmen, Foursquare’in iOS uygulaması halen arkadaşların nerede olduğunu temel alan bir akışın üstüne odaklanmaktaydı. Ağırlık verilen keşfetme özelliğine ulaşmak için iOS kullanıcılarının birkaç ekstra adım daha atması gerekmekteydi. Foursquare’in kısa süre içinde herkese ulaştıracağı iOS uygulamasının 6.0 sürümü bu garip duruma nihayet son veriyor ve keşfetme özelliğine hak ettiği saygıyı sunuyor.

Uygulamanın yeni sürümünü yükleyen kullanıcılar, uygulamayı açtıkları zaman karşılarına çıkan sayfanın üst kısmında keşfetme özelliğine göre şekillendirilmiş bir kutucuk görecekler. Bu kutucuk içinde kullanıcıların bulundukları yerin etrafındaki popüler ve yeni mekanları, yakındaki arkadaşların takıldıkları yerleri görmek mümkün olacak. Öne çıkarılan keşfet özelliği arkadaşların beğendikleri yerler doğrultusunda kullanıcılara tavsiyeler sunmayı da ihmal etmiyor. Güncellemeyle arkadaş akışı da daha dinamik bir yapıya kavuşacak. Keşfet özelliğinin ön plana çıkarılmasının getirdiği görsel değişiklikler kapsamında daha önce ekranın sağ üst kısmında yer alan yer bildirim düğmesi de ekranın en alt kısmına taşınıyor. Foursquare keşfetme özelliğini odak alan bu yeni tasarımını ve buna bağlı olarak sunduğu özelliklerin önemli bir kısmını daha önce Android uygulamasına yerleştirimişti. Dolayısıyla Android uygulamasını kullananlar için iOS uygulamasının yeni sürümüne alışmak pek zaman almayacaktır. Foursquare’in iOS uygulamasının 6.0 sürümünün küresel dağıtımına kısa süre içinde başlanması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER