Teknoloji

Foursquare Android uygulamasına tablet desteği eklendi

Foursquare mobil uygulamalarını güncelledi. Bu güncellemeler içerisinde en ilginci Android uygulamasının tabletler için özel bir kullanıcı arayüzü kazanmış olmasıydı. Android tabletleri için getirilen iki sütunlu arayüz sayesinde Foursquare’i büyük ekranlı cihazlada kullanmak daha verimli hâle geldi.

foursquare-android-080613 (640 x 360)

Yeni kullanıcı arayüzü sayesinde uygulama içinde gezinmek çok daha kolay hâle geldi, kullanıcılar her bir seferinde sayfa atlama zahmetinden kurtuldu. Ekranın sağ kenarında yer alan haritada yolunu bulan kullanıcılar sol tarafta ise mekan listeleri ve arkadaşlarının yaptığı yer bildirimlerini görme fırsatı elde etti.

Aslına bakarsanız Foursquare’in tabletlerde kullanımı çok da mantıklı gelmiyor, ne de olsa uygulama genellikle bir yere giderken hızlı bir şekilde mekan tavsiyesi almak veya bir yere gidildiğinde yer bildiriminde bulunmak amacıyla kullanılıyor. Söz konusu kullanım senaryolarına tablet pek uygun düşmüyor. Ne var ki, tablet versiyonu Foursquare’in mevcut kullanım alanlarının ötesine geçmek istediği yolunda bir hedefi olduğu anlamına geliyor.

Bu arada iki sütunlu görünümün büyük ekranlı telefonlarda yatay kullanım modunda da çalıştığı söyleniyor. Samsung Galaxy S4, Galaxy Note II, HTC One gibi büyük ekranlı cihazlarda bu yeni kullanıcı arayüzünden yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca güncellenen Keşfet bölümü de Foursquare’in web sitesindeki Keşfet özelliğine daha yakın hâle geldi, her iki platformda da birliktelik sağlanmış oldu.

Android tablet kullanıcıları Foursquare’in büyük ekrana özel versiyonunu kullanmaya başladı, ancak iPad kullanıcıları hâla iPhone versiyonunun büyütülmüş versiyonu kullanmak zorunda. Ne var ki, Foursquare’in Android tarafındaki değişiklikleri de iPad tarafına getireceğini tahmin ediyoruz.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER