Teknoloji

Android 4.0 uyumlu Foursquare uygulaması NFC desteğiyle birlikte geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Foursquare tayfası birkaç aydır NFC denemelerini kendi merkezinde yaptığı uygulamalarla test ediyordu. Bu arada geçtiğimiz kasım ayında Symbian versiyonuna NFC desteği sunulmuştu. Şimdi sırada Android 4.0 var.

Şu an için sadece NFC destekli Galaxy Nexus sahiplerinin yararlanabildiği NFC desteği sayesinde Foursquare kullanıcıları buluşma yeri, listeler, kullanıcı profil sayfalarını paylaşma, arkadaşlık teklifinde bulunma ve belki de en önemlisi, yer bildiriminde bulunma işlevlerini sadece telefonu dokundurarak gerçekleştirebilecek. Foursquare, NFC desteği sayesinde yer bildiriminde bulunma işleminin saniyelerce kısalacağını belirtiyor. Ayrıca bu yenilikle birlikte Galaxy Nexus kullanıcılarının Android Beam desteğinden yararlanacağı bir alan daha doğmuş olacak.

Galaxy Nexus gelecek ay Türkiye’ye gelecek ve büyük ihtimalle Türkiye’de kullanılan ilk NFC destekli Android telefon olacak. Yine de, ondan önce Galaxy Nexus’u edinenler veya Ice Cream Sandwich’i Nexus S veya NFC destekli diğer Android telefonuna yüklemeyi başaranlar için Foursquare’in yeni sürümü Android Market’te yer alıyor.

İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER