Teknoloji

Fossil Q Founder Android Wear akıllı saat satışa sunuluyor

fossil-q-founder-251115

Saat üreticisi Fossil, Android Wear işletim sistemini şık tasarımlarla birleştiren Q serisi akıllı saatlerini geçtiğimiz ekim ayında tanıtmıştı. Üç modelin bulunduğu seride amiral gemisi olarak öne çıkan ise “Q Founder” isimli versiyon olmuştu. Fossil’den yapılan açıklamada, Q Founder’ın bugün (25 Kasım) itibarıyla yurt dışında satışa sunulacağı belirtildi. Böylelikle şirket yeni akıllı saatini yılbaşı alışverişi çılgınlığının başladığı dönemde raflara yerleştirmiş olacak.

Fossil Q Founder, Intel’in düşük güç tüketen Atom işlemcisini barındırıyor. Bu işlemci sayesinde Android Wear adeta bir “dinamo” gibi çalışabiliyor. Şık tasarıma akıllı saat kullanıcıların beklediği gelen bildirimler, randevu uyarıları, sesle kontrol desteği ve dokunmatik ekran gibi özellikler eşlik ediyor.

Akıllı saat, hem Fossil Q eşlik uygulamaları hem de Android Wear uygulamalarıyla birlikte geliyor. Fossil Q Founder ile kullanıcılar aktivitelerini sürekli olarak izleyebiliyor. Söz konusu izleme aracında adımlara ek olarak koşular ve sıçramalar da takip altına alınıyor. Saat arayüzünü kişiselleştirme ve Fossil tarafından belirlenen özel kadranlar içinden seçim yapma imkanı da kullanıcılara sunuluyor.

Q Curiosity adını taşıyan özellik ise kullanıcıları rutinlerinin dışına çıkmaları ve yapacak başka bir şey bulmaları konusunda uyarıyor. Fossil Q Founder’ın ABD’deki satış fiyatı ise 275 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER