Teknoloji

Fossil Android Wear akıllı saatini tanıttı

fossil-intel-android-wear-190815

Ünlü saat üreticilerinden Fossil’in giyilebilir teknolojilere yönelik ilgisi bir süredir konuşuluyordu. Şirket, sonunda bu ilgisinin ilk somut sonuçlarını gözler önüne çıkardı. Intel Developers Forum 2015 (IDF 2015) sahnesinde boy gösteren Fossil, Intel’in işlemcilerini barındıran üç farklı giyilebilir ürünü tanıttı.

Fossil ve Intel’in giyilebilir ürünler konusunda birlikte çalıştığı bilinse de, bu işbirliğinin hakiki sonuçlarını görmek daha önce mümkün olmamıştı. İki şirketin birlikte geliştirdiği ürünler arasında Android Wear işletim sistemli akıllı saat ön plana çıkarken, bu saate bağlı bir bileklik ve saat eşlik ediyor.

Intel ve Fossil, birlikte geliştirdikleri ürünlerin teknik özelliklerini açıklama konusunda pek istekli davranmasa da; altın ve gümüş tasarımlı ürünlerde metal ve deri kayışların kullanıldığı görülüyor.

Intel ve Fossil’in ortak çalışmasının meyveleri, ekim ayından itibaren sunulacak. İki şirketin piyasaya çıkış dönemine kadar yeni ürünlerine ilişkin daha fazla bilgi paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER