Ulaşım

İlk Formula E sezonu Nelson Piquet Jr.’ın şampiyonluğuyla sonuçlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

formula-e-290615

Formula 1’in elektrikli araçlarla koşulan versiyonu olan Formula E’nin ilk sezonu, 7 aylık bir maratonun ardından sona erdi. Haftasonunda Londra’da gerçekleştirilen iki yarışla son bulan sezonda zafer, NEXTEV TCR pilotu Nelson Piquet Jr.’ın oldu. Piquet Jr., Londra’daki yarışların ilkini kazanırken, ikincisini de yedinci tamamlayarak kendisine şampiyonluğu getirecek puanı almış oldu. Londra’daki ikinci yarışı ise Virgin Racing pilotu Sam Bird kazandı. Formula E’nin ilk markalar şampiyonu ise E.dams-Renault takımı oldu.

Formula E henüz bir başlangıç olarak tanımlansa da, elektrikli motor sporları için bir dönüm noktası niteliği taşıyor. İlk Formula E sezonunda sürüş yeteneklerini ön plana çıkarmak adına tüm sürücülerin aynı özelliklere sahip araçları kullanması zorunlu kılınmıştı.

İkinci sezonda ise takımların kendi motor ve bataryalarını kullanmalarına izin verilecek. Gelişimin serbest bırakılmasıyla birlikte takımların elektrikli motor teknolojilerinde geldikleri nokta daha iyi görülecek. Formula E’de kaydedilen teknolojik gelişimin günlük hayatta kullanılan elektrikli otomobillere de uyarlanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER