Ulaşım

Formula E BMW ve Nissan ile güçlenebilir

formula-e-290615

2014’ten bu yana düzenlenen elektrikli otomobil yarışı şampiyonası Formula E’ye yakında iki büyük üretici daha katılabilir. Autosport’un farklı kaynaklar tarafından doğrulanan haberine göre, BMW ve Nisan turnuvanın önümüzdeki sonbaharda başlayacak üçüncü sezonuna katılmak için yetkililerle görüşüyor.

Formula E BMW için kısa süre öncesine kadar gündem dışında bırakılan bir alandı. Şirketin motor sporları birimi, yarış ortasında otomobil değiştirme gereksinimi nedeniyle Formula E’ye sıcak bakılmadığını açıklamıştı. Ancak Formula E’de beşinci sezon itibarıyla tek otomobilli formata geçileceğinin duyurulmasıyla birlikte BMW’nin fikrinin değişmiş olması muhtemel gözüküyor. Nissan ise Autosport’a yaptığı açıklamada uzun süreli motor sporları stratejisini değerlendirme kapsamında, Formula E ile ilgili çalışmaların yürütüldüğünü doğruladı.

Formula E organizatörleri, ilk sezonda tüm takımların aynı özelliklere sahip otomobillerle yarışmasını zorunlu kıldıktan sonra ikinci sezon itibarıyla turnuvayı tüm üreticilere açmışlardı. Üreticiler, takımlarla birlikte çalışarak elektrikli motor, dönüştürücü, vites kutusu, arka süspansiyon gibi parçaların gelişimine katkıda bulunmuştu.

Halihazırda Renault, Citroën, Mahindra ve McLaren gibi üreticilerin yarıştığı Formula E’ye üçüncü sezon itibarıyla Jaguar da dahil olacak. Üçüncü sezon hazırlıkları şimdiden başladığı için BMW ve Nissan’ın anlaşma sağladıkları takdirde sezonun başlangıcında tam anlamıyla hazır olup olmayacakları merak ediliyor. Bu süreçte her iki şirketin de şampiyonadaki mevcut takımlarla işbirliği yapması ihtimaller arasında yer alıyor. Autosport’a konuşan Formula E CEO’su Alejandro Agag, çeşitli üreticilerle temasta olduklarını söylese de, dedikoduları doğrulamadı.

İLGİLİ HABERLER