Ulaşım

Ford Sync AppLink desteğini on yeni aracına daha ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni Ford Focus Türkiye yollarında da boy göstermeye başladı. Ancak bu araçlarda Ford’un ABD’deki modellerinde yer alan Sync teknolojisi ne yazık ki yer almıyor. Sözünü ettiğimiz Sync teknolojisi sürücünün veya araç içindeki yolcuların uyumlu telefonları sesle kontrol etmelerine olanak sağlıyor. Bunun yanında otomobildeki sistemlerin bazılarını da sesle kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Örneğin, otomobil içi sıcaklık veya açık olan radyo kanalı konuşarak ayarlanabiliyor.

Sync’in başka bir çekici özelliği de AppLink uyumlu uygulamalar sayesinde sürücünün akıllı telefonu ve otomobili arasında daha kuvvetli bir bağlantı sunması. AppLink kullanıcının akıllı telefonu üzerindeki belirli uygulamaları Sync’in eller serbest modunu kullanarak yönetmesini sağlıyor. AppLink teknolojisi ilk çıktığında destekleyen araç sayısı azdı. Ford’un yaptığı duyuruyla birlikte aralarında daha önce 2012 model Mustang ve Fiesta’da yer alacağı söylenen bu uyumluluğun on yeni Ford aracına daha geleceği açıklandı.

AppLin’in yer alacağı 2012 model Ford araçları arasında Ford Fusion, Fusion Hybrid, Fiesta, F-150, F-150 SVT Raptor, Super Duty, Expedition, E-Series ve Shelby GT500 yer alıyor. Bu arada Ford şimdiye kadar 2500 yazılım geliştiricisinin AppLink ile çalışacak uygulamalar geliştirmek için kayıt yaptırdığına dikkat çekti.

İlgili – The Car Connection

İLGİLİ HABERLER