Ulaşım

Ford CEO’su Apple’ın otomobil üretmeye hazırlandığına inanıyor

ford ceo mark fieldsApple’ın kendi otomobilini geliştirmeye hazırlandığına dair haberler uzun süredir konuşuluyor. Cupertino merkezli şirketin otomobil geliştirme çalışmaları basında “Apple Car” veya “Project Titan” adıyla anılıyor. BBC’nin ekonomi editörü Kamal Ahmed’e konuşan Ford CEO’su Mark Fields, şirket olarak Apple’ın otomobil üretme hazırlığı içinde olduğunu düşündüklerini belirtti.

Fields, bu düşüncenin kendilerine sadece ürüne değil, müşterilerin etkileşime girdiği tüm servislere odaklanma konusunda gerekli motivasyonu sağladığını dile getirdi.

Apple, kısa süre önce Tesla’nın araç mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı Chris Porritt’i bünyesine katmış ve bu transfer de Project Titan dedikodularını biraz daha alevlendirmişti. Porritt’in daha öncesinde Aston Martin’de görev yapmış olması ise Apple’ın otomobil çalışmalarında üst segmenti hedeflediği düşüncesini akıllara getirmişti.

Ford CEO’su Mark Fields’ın potansiyel rakip olarak gördüğü tek teknoloji şirketi Apple değil. Fields’a göre, Google da gelecekte otomotiv endüstrisinde önemli oyunculardan biri olma potansiyelini taşıyor. Google’ın sürücüsüz otomobilleri, başka şirketlerin de söz konusu teknolojiye ilgi duymasını sağlamıştı.

Otomotiv sektöründe yakından tanıdıkları ve saygı duydukları çok sayıda geleneksel rakiplerinin olduğunu söyleyen Fields, aynı zamanda otomotiv sektörüne giriş yapmaya çalışan yeni rakiplerinin de ortaya çıktığını ifade etti. Bu durumu tehditten ziyade bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen Ford CEO’su, teknoloji doğrultusunda şekillenen müşteri ihtiyaçlarını karşılama konusunda tek başlarına yapacakları bazı şeylerin olacağını da belirtti.

Fields, Ford’un Palo Alto’da bulunan araştırma ve yenilik merkezinin de pazara yeni giriş yapan şirketlerle mücadeleye yönelik bir hamle olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER