Ulaşım

Ford CarPlay ve Android Auto’yu bu yıl içinde otomobillerine getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ford carplay

Ford CarPlay ve Android Auto’nun uzun süreli araç içi bilgi ve eğlence sistemleri stratejisinde bulunduğunu daha önce açıklamıştı. Şirketin Apple ve Google’ın otomobil platformlarına dair oyun planının detayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. CarPlay ve Android Auto, 2016 içinde Ford’un otomobillerindeki yerini alacak.

Kuzey Amerika’da satılacak Sync 3 bilgi ve eğlence sistemi barındıran 2017 model Ford otomobillerinin tamamında CarPlay ve Android Auto desteği bulunacak. 2016 model araçlarda ise yıl içinde güncelleme yapılabilecek. 2017 model Ford Escape, her iki platformu da destekleyen ilk araç olarak ilkbaharda yollarda boy göstermeye başlayacak. Escape aynı zamanda otomobile LTE bağlantısı getiren Ford Sync Connect sisteminin bulunduğu ilk araç olacak. Sync 3 barındıran diğer otomobiller de yıl içinde LTE bağlantı desteğine kavuşacak.

for-android-auto-040116

Ford kendisine ait AppLink platformundaki gelişmeleri de CES 2016’da duyurmaktan geri kalmıyor. Bu da, CarPlay ve Android Auto araç içi bilgi ve eğlence sistemleri konusunda yaygın hâle gelse bile Ford’un kendi sisteminden vazgeçmeye niyeti olmadığını gösteriyor. Artık otomobilden doğrudan veri çekebilen AppLink, bu verileri farklı uygulamalarla da paylaşabilecek. Platformun açık kaynaklı versiyonu SmartDeviceLink ise Toyota gibi otomotiv üreticilerinin de radarına girmiş durumda. Toyota da, tıpkı Ford gibi, CarPlay ve Android Auto çözümlerini uygulama konusunda yavaş kalan otomobil üreticileri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER