Ulaşım

Ford 2017 model otomobillerinin tamamında CarPlay ve Android Auto desteği sunacak

ford 2017 model sync 3Ford 2017 model otomobillerinin tamamının akıllı telefon desteğine hazır biçimde potansiyel sahiplerinin karşısına çıkacağını açıkladı. Şirket bu konuda otomobil, arazi aracı, elektrikli otomobil veya yük taşıma araçları arasında bir fark gözetmeyecek. Ford’un tüm araçları şirketin Sync 3 eğlence sistemi yüklü biçimde gelecek. Bu sistem hem Apple’ın CarPlay’i hem de Google’ın Android Auto’su ile uyumlu çalışacak.

Hali hazırda piyasaya çıkmış 2017 model Escape, Fusion, Mustang ve Explorer gibi otomobilleri satın alanlar bu imkanlardan faydalanmaya başlamış durumda. Sürücüler iPhone veya Android cihazlarıyla haritalara, müziklere, mesajlara ve bazı üçüncü taraf uygulamalara otomobillerinin bilgi ekranı üzerinden erişebiliyor. Her iki sistem de sürücülere sesle kontrol imkanı sunuyor.

Ford 2017 model otomobillerinde Sync 3 ile daha fazla bilgi ve eğlencenin kapısını açacak

Ford henüz piyasaya çıkmamış 2017 model otomobillerini satın alacak olanlara da Apple’ın ve Google’ın otomobil içi sistemlerinden faydalanma fırsatı sağlayacak. Söz konusu desteğin kapsama alanı konusunda somut bir bilgi olmasa da, Sync 3 sistemine sahip tüm araçlarda CarPlay ve Android Auto desteğinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER