Teknoloji

Flipboard’un iPhone’a özel versiyonu yayınlandı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

flipboard-iphone-2

Popüler iPad uygulamaları arasında yer alan Flipboard daha küçük ekranlı cihazlarda, yani iPhone ve iPod touch’ta aynı unvanı elde edebilecek mi? Bunu Flipboard’un yeni gelen 1.7 sürümüyle birlikte sunulan iPhone desteğiyle birlikte görmüş olacağız. Ayrıca Flipboard 1.7 sürümüyle birlikte iPhone sürümünde Kapak Hikayeleri adı verilen yeni bir özellik de sunuluyor. Bu özellik kullancının ilgi duyduğu haber, yazı ve fotoğrafları otomatik olarak öğreniyor, buna uygun olarak seçilmiş içerikler ayrı bir bölümde görüntüleniyor.

Flipboard kullanıcılarının Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Instagram, Flickr, Google Reader veya 500px gibi sosyal ağ tabanlı servislerde takip ettikleri kişi veya web sitelerinin paylaşımlarını bir dergi formatında sunuyor. Bunun öncesinde kullanıcının Flipboard’a hesaplarına erişim için yetki vermesi gerekiyor. Bu arada Flipboard’da yer alan bir arama çubuğu bağlı olan tüm ağlar üzerinde paylaşılan içerik üzerinde arama yapma fırsatı sunuyor. İçerikleri hızlı bir şekilde Facebook veya Twitter gibi servislerde paylaşma, bunun yanı sıra sonra okuma amacıyla Instapaper veya Read It Later gibi servislere kaydetmek de mümkün.

Flipboard’u iPad üzerinde kullanmakta olanların iPhone’daki versiyona da aynı hesapla giriş yaptıklarında kayıt edilmiş tüm yazılara ve sosyal ağlara ulaşma imkânı bulunuyor. Bu da bir kez daha ayar yapma zahmetinden kurtulmak anlamına geliyor. Bu arada Flipboard’un kullanıcı arayüzü iPhone’un ekranına uyum sağlayacak şekilde değiştirilmiş. iPad’de yatay kaydırma sistemi kullanılırken, iPhone’da tek elle gezinmenin kolaylaştırılması amacıyla dikey kaydırma imkânı sunuluyor. Bu arada Kapak Yazıları işlevi çok yakında iPad versiyonuna da gelecek.

Galeri: Flipboard iPhone Versiyonu
[nggallery id=758]

İlgili – iTunes App Store (Flipboard indir)

 

 

Flipboard 1.7 is a free download from the iTunes App Store. The Cover Stories feature is coming soon to the iPad version.

İLGİLİ HABERLER