Manşetler

Flipboard haber okuma uygulaması Zite’ı CNN’den satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Flipboard CNN’e ait olan haber okuma uygulaması Zite’ı satın aldığını duyurdu. Ayrıca satın almanın hemen ardından CNN’in içeriğini de Flipboard içinden sunmaya başladı.

flipboard-windows-8-1-151113

Şirketin Zite uygulaması için ne kadar parayı gözden çıkardığı açıklanmasa da, CNNMoney’nin haberinde Zite’ın Flipboard’a 60 milyon dolara gittiği yazıldı. CNN, 2011 ortalarında satın aldığı Zite için 25 milyon dolar ödemişti.

Flipboard Zite’ı güncellemeyi bırakacağını, ancak bazı özelliklerini Flipboard’a ekleyeceğini dile getirdi. Bunların arasında CNN’in Fareed Zakaria gibi kaynaklarının içerikleri ve dergiler bulunuyor.

CNN’in dijitalden sorumlu şefi KC Estenson satın almayla ilgili olarak, Flipboard’un en büyük trafik kaynaklarından biri olarak kendisini kanıtladığını, bu nedenle içeriği Flipboard’a aktarmakla birlikte programları ve yetenekleri için özel dergiler hazırlayabileceklerini belirtti.

Ayrıca Flipboard çok yakında CNN’in içerikleri etrafında tam sayfa reklamlar göstermeye başlayacağını kaydetti. Estenson’ın deyimiyle bu reklamlar basılı dergilerdeki gibi olacak.

Ayda 2.5 milyar sayfa gösterimi yapan ve her gün 250 bin yeni kullanıcının katıldığı Flipboard anlaşmanın hem içerik hem de altyapı teknolojisini kapsadığını kaydetti. Özellikle Zite’ın kişiselleştirme teknolojisi Flipboard’u cezbeden unsur oldu. Bu teknoloji kullanıcıların ilgi alanlarına bağlı olarak içeriğin özelleştirilmesine izin veriyor.

Flipboard kendisini geleceğin haber okuma uygulaması olarak konumlandırırken; kullanıcıların kişisel sosyal beslemelerinin yanı sıra CNN, Vogue gibi markaların özel haber kaynaklarını da barındırmak Flipboard’un amacına ulaşması için anahtar rol oynayacak gibi görünüyor.

İlgili >> Flipboard Blog

İLGİLİ HABERLER